Ziua Studenților Internaționali la UPIT

Ca în tradiția ultimilor 10 ani, Universitatea din Pitești a sărbătorit azi, 27 mai 2022, Ziua Studentului International.  UPIT se bucură de o lungă tradiție în pregătirea academică a studenților internaționali veniți să studieze limba română. Astfel, încă din 1976, s-au derulat cursuri de Limbă română pentru acești studenți, veniți din toate colțurile lumii, și care au continuat studiile de licență, masterat, doctorat la UPIT sau în alte universități din România, după această perioadă petrecută la Pitești.

În deschiderea evenimentului, conducerea Universității a adresat mesaje calde studenților care au venit în România, la Universitatea din Pitești, să învețe atât limba română, cât și să beneficieze de școala universitară românească.

Președintele Senatului Universitar, Mihaela DIACONU, a asigurat studenții internaționali că aici se pot simți ca într-o familie, având sprijin total din partea comunității academice UPIT.

Rectorul Dumitru CHIRLEȘAN a subliniat deschiderea României de a sprijini studenții internaționali care vin la noi în țară și, totodată, i-a îndemnat să nu uite legăturile, prieteniile  create în anii studenției.

Prorectorul pentru Relații Internaționale, Corina GEORGESCU, i-a numit pe studenții internaționali AMBASADORI UPIT în țările lor de origine sau unde viața îi va așeza.

Decanul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Claudiu LANGA a subliniat faptul ca Programul de învățare a limbii române pentru studenții internaționali este un program cu tradiție în UPIT, în cadrul căruia au învățat, încă din anii ’70, mii de studenți, multe personalități.

Anul acesta, studenții Programului pregătitor de limba română au încântat invitații cu lucruri inedite specifice țărilor de proveniență: Algeria, Belize, Camerun, Republica Democrată Congo, Republica Guineea Bissau, Haiti, Iordania, Iran, Kazahstan, Mali, Maroc, Nigeria, Pakistan, Siria, Turcia.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…