ZIUA MONDIALĂ A ASISTENȚEI SOCIALE „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”

TÂRGUL SERVICIILOR SOCIALE ARGEȘENE

Consiliul Județean Argeș prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, ]n colaborare cu Universitatea din Pitești, Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România- Sucursala Argeș organizează, miercuri 29 martie 2023, Târgul serviciilor sociale argeșene, eveniment dedicat Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, a cărei temă este „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune” care face apel la acțiuni locale ce vor duce la o transformare socială incluzivă.

Evenimentul va avea loc la Rectoratul Universității din Pitești, str. Târgul din Vale nr. 1, între orele 10.30-15.30.

Scopul evenimentului derulat este acela de a promova serviciile sociale acordate persoanelor vulnerabile din județul Argeș și rolul asistentului social în rândul comunității, în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel național cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare.

În cadrul evenimentului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, cel mai mare furnizor public de servicii sociale din județ, autorități publice locale în calitate de furnizori publici de servicii sociale, precum și organizații neguvernamentale, furnizori privați de servicii sociale, își vor prezenta serviciile sociale acordate și activitățile desfășurate în vederea sprijinirii celor mai vulnerabili membri ai comunității argeșene.

Astfel, vor avea standuri expoziționale:

 • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș: Centrul de Zi Rucăr; Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale Pitești; Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate „Sf. Constantin și Elena” Pitești; Centrul de Zi pentru Copii/Tineri cu Dizabilități „Șanse Egale” Domnești;  Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Băbana; Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Pitești; Unitatea de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Vârstnice  „Alături de Tine” Pitești; Locuința Protejată „Venus”  pentru victimele violenței domestice;
 • Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești;
 • Direcția de Asistență Socială a Municipiului Curtea de Argeș;
 • Direcția de Asistență Socială a Orașului Mioveni;
 • Primăria Comunei Mărăcineni, Centrul de zi Albă ca Zăpada și cei 60 de pitici;
 • Fundația Consorțiul pentru Dezvoltare Locală Mioveni;
 • Salvati Copiii, Filiala Argeș;
 • Asociația pentru Asistență Socială ”Universul Copiilor Speciali”;
 • Asociația Autism, Terapie, Sport și Arte Argeș;
 • Asociația Națională pentru Copii și Adulții cu Autism din România, Filiala Argeș;
 • Fundația Umanitară HANDROM Curtea de Argeș;
 •  A.S.C.H.F-R, Filiala Argeș;

Târgul serviciilor sociale argeșene se dorește un bun  prilej în consolidarea relației de colaborare între administrația publică și sectorul ONG, promovarea activităților desfășurate de aceștia, creșterea gradului de cunoaștere și schimbul de experiență între furnizorii de servicii sociale, precum și pentru dezvoltarea unor noi servicii în beneficiul membrilor comunității noastre.

Printr-o astfel de acțiune, dorim să venim în sprijinul furnizorilor de servicii sociale publici și privați din județul Argeș, prin promovarea lor, arătând aprecierea şi recunoştința față de munca şi implicarea de care dau dovadă.

Totodată, acest târg este o oportunitate excelentă pentru studenți, viitori asistenți sociali, de a-și explora interesele, opțiunile de carieră și de a stabili contacte valoroase pentru viitor.

Asistenții sociali respectă și prețuiesc diversitatea oamenilor, a culturilor și perspectivelor care îmbogățesc profesia și societatea. De asemenea, toți actorii sociali interesați trebuie să lucreze împreună, pentru a atinge obiectivele comune ale unei lumi durabile, în care toți oamenii pot trăi în securitate și pace.

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…