ro Română

Workshop international EDEN XI – IN MEMORIAM Constantin Andronache

Sambata 10.10.2020, incepand cu ora 9,30 este programat online workshopul international EDEN XI – IN MEMORIAM Constantin Andronache. Constantin Andronache este pentru noi toti aceia care l-am cunoscut, un fizician american de origine romana, senior researcher la Universitatea Boston (2001-2020), dar si invited scientist la Universitatea Princeton (1997-1999), precum si cercetator activ al unor importante proiecte NASA (1997-2020).  A fost si a ramas in inima noastra un foarte bun prieten si coleg de clasa si promotie la Colegiul Bratianu, un om de o mare probitate morala si o valoare academica deosebita, care a murit in 10 02 2020, desi mai avea multe de spus si de realizat. Din pacate, el este in acelasi timp  si cel de-al doilea bun prieten al EDEN-ului, dupa Mircea Gligor, care ne-a parasit deja din 2015, cu referire exclusiva la  fondatorii workshopului. La inceputul EDEN-ului de maine ii vom prezenta activitatea si vom pastra un moment de reculegere pentru sclipitoarea lui minte si pentru sufletul sau atat de curat … R.I.P.
Atasez programul din acest an pentru workshop. Invitatii oficiali sau cei ce vor conferentia maine sunt conform programului atasat prietenii traditionali ai EDEN-ului din universitati aflate mult mai departe in capitala Japoniei sau Indiei sau mult mai aproape in Serbia. Revista ESMSJ cu lucrarile publicate va apare saptamana viitoare (http://esmsj.upit.ro/)..
Manager de proiect am ramas si in acest an deosebit de trist, tot eu, acelasi profesor universitar doctor habilitat Gheorghe Savoiu … Carpe diem, quam minimum credula postero! Quintus Horatius Flaccus, Leuconoë (Ode, I, XI) 

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…