Workshop-Fabrica virtuală 2022, o interfață între universitate și industrie

Tendințe și perspective în perioada post-pandemică

Departamentul de Fabricație și Management Industrial (DFMI) din cadrul Facultății de Mecanică și Tehnologie (FMT) împreună cu Centrul pentru Învățământ Dual și Asociația Generală a Inginerilor din România – sucursala Argeș au organizat miercuri, 25 mai 2022, ediția a VII-a a Workshop-ului „Fabrica virtuală – o interfață între universitate și industrie”- prezentat de conf. dr. ing. Daniel-Constantin ANGHEL – directorul Centrului suport pentru Învățământ Dual.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul reprezentanții oficialităților, domnul Cristian GENTEA, Primarul municipiului Pitești, domnul Bogdan MINCIUNESCU, Subprefectul județului Argeș și Georgeta TOMESCU ION, Inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic.

Mesajul conducerii Universității din Pitești a fost prezentat de către RECTORUL Universității din Pitești, conf. dr. ing. Dumitru CHIRLEȘAN și de către conf. dr. Adrian SĂMĂRESCU, PRORECTOR pentru relația cu studenții, absolvenții și mediul socio-economic.

Din partea FMT au participat cadre didactice din DFMI respectiv: conf. dr. ing. Alin RIZEA – decanul FMT, conf. dr. ing. habil. Monica IORDACHE – director DFMI, Prof. dr. habil. Gabriela PLĂIAȘU, conf. univ. dr. ing. Jan GRIGORE, conf. dr. ing. Ana GAVRILUȚĂ, conf. dr. Magdalena DICU și ing. Adrian PREDA cât și studenții de la programele de studii de licență și masterat gestionate de către DFMI.

O prezență inedită la eveniment a avut-o Echipa de robotică a Colegiului Național “Ion C. Brătianu” Pitești, HighFive Robotics, fiind prima ediție a workshop-ului la care participă elevii de liceu.

Universitatea din Pitești asigură cu succes corelarea instruirii educaționale cu cerinţele mediului socio-economic în vederea inserției pe piața muncii a absolvenților.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…