Workshop “Armoniile Toamnei”

Conceptul IKEBANA

Într-un spectacol captivant de culoare și creativitate s-a desfășurat workshop-ul “Armoniile Toamnei”. Studenții specializării Horticultură, pasionați de arta florală, au avut ocazia să descopere conceptul IKEBANA – taina aranjării florilor în stil japonez, sub îndrumarea expertului în domeniu, Florentina Vinica Barbu, profesor certificat în Japonia la școala Sogetsu și a cadrelor didactice Monica Neblea și Mihaela Oprea.

Studenților li s-a oferit o lecție fascinantă de aranjare a florilor, în care au învățat cum să creeze compoziții echilibrate, în concordanță cu spiritul toamnei. Florentina Barbu a împărtășit secretele Școlii Sogetsu, evidențiind importanța armoniei, a proporțiilor și a simplității în crearea aranjamentelor florale.

„Arta IKEBANA nu este doar despre așezarea frumuseții într-un vas. Este despre comunicarea cu natura, despre înțelegerea și reflectarea frumuseții efemere a fiecărui moment”, a declarat Florentina Vinica Barbu în deschiderea workshop-ului.

Participanții au avut ocazia să experimenteze propriile abilități în aranjarea florilor, sub îndrumarea atentă a maestrului, explorând creativitatea și descoperind înțelesuri profunde în spatele fiecărui gest, al fiecărui element floral.

“Este o experiență uimitoare să lucrezi cu atâta atenție la detalii și să descoperi frumusețea în simplu. IKEBANA nu este doar o artă decorativă, ci o cale de a descoperi armonia în fiecare aspect al vieții noastre”, a spus unul dintre participanți, reflectând asupra experienței sale.

Arajamentele florale  IKEBANA pot fi admirate în holul central din cadrul Centrului Universitar Piteşti al Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti.

Share

Te-ar putea interesa și

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…