Voluntarii UPIT au curățat parcul Ștrand, în cadrul acțiunii naționale “Let’s do it, Romania!”

Universitatea din Pitești, prin Asociația Studențească INGMED, în parteneriat cu Let’s do it, Romania!, a organizat sâmbătă, 18 septembrie, o acțiune de ecologizare în Parcul Ștrand și pe malul râului Argeș, pentru a marca Ziua de Curățenie Națională, ediția a opta.

Voluntarii UPIT, studenți și profesori, alături de cei ai partenerilor Jandarmeria Română, Garda de Mediu Argeș, Haulotte și Decathlon s-au strâns, cu mic cu mare, în fața corpului S al Universității din Pitești, apoi au pornit, pe jos, spre Parcul Ștrand. Toți participanții au primit din partea Decathlon saci de gunoi, mănuși, apă și batoane energizante, dar și câte o diplomă de participare din partea Let’s do it Romania!.

Activitatea de curățenie, coordonată în județul Argeș de lect. univ. dr. Claudiu Șuțan, a avut loc în pe toată suprafața parcului, dar și pe malul Argeșului, până în zona bazinului Olimpic. Atmosfera a fost destul de plăcută, toți voluntarii au fost cu zâmbetul pe buze, iar vremea a fost și ea una însorită.

            După ce au parcurs toată suprafața parcului, voluntarii au strâns peste 100 de saci plini cu deșeuri de uz caznic și personal, toate fiind nedegradabile. Evenimentul a început la ora 9:45 și s-a încheiat la ora 14:00, toți voluntarii fiind încântați că au putut lua parte la o cauză comună: o lume mai curată, fără deșeuri.

            Totul a fost posibil datorită studenților și cadrelor universitare ale Universității din Pitești, dar și partenerilor locali: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Instituția Prefectului Județean Argeș, Consiliul Județean Argeș, ADI Servsal, Antena 3, HAULOTTE, DRAXLMAIER, DECATHLON, DMG (DYNAMIC MAINTENANCE GROUP).

Inițiativa Let’s Do It, Romania! vine în sprijinul protejării mediului înconjurător și a respectării acestuia. Demersurile de acest fel au deja o tradiție în România, sunt un pas către o natură mai curată și contribuie la dezvoltarea conștiinței civice a fiecăruia dintre noi. Însă aceste acțiuni trebuie susținute de pachete legislative complexe, care să aducă în prim-plan necesitatea colectării separate și a reciclării.

Georgiana ANGHEL, studentă anul II, Jurnalism

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…