Viorel JINGA, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „CAROL DAVILA” București DOCTOR HONORIS CAUSA al Universității din Pitești

VIDEO

Astăzi, 15 ianuarie 2021, în ședința festivă a Senatului Universității din Pitești, într-o atmosferă solemnă dar, totodată, caldă s-a acordat cea mai înaltă distincție academică, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului profesor universitar doctor Viorel JINGA, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, în semn de prețuire și apreciere pentru rezultatele la nivel de excelență în mediul academic, precum în plan profesional și managerial.
La eveniment, alături de comunitatea academică, au fost prezenți reputate personalități cu recunoaștere internațională din domeniul medical românesc, senatori, reprezentantul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, reprezentanți ai administrației locale.
În deschiderea festivității, Președintele Senatului Universitar Mihaela DIACONU salută acceptarea distincției oferite domnului Rector Viorel JINGA, alături de personalități din domeniul științei, învățământului academic și managementului universitar, plasându-se astfel în Galeria personalităților – tezaur incontestabil al Universității din Pitești.
Totodată, Rectorul Dumitru CHIRLEȘAN apreciază disponibilitatea necondiționată a profesorului Viorel JINGA de a se alătura comunității academice a Universității din Pitești și apreciază că distinsul profesor poate fi numit un ambasador al mediului academic argeșean. De asemenea, Rectorul Chirleșan a reiterat rolul important pe care îl are Universitatea din Pitești în formarea viitoarelor cadre medicale argeșene.

 


În cadrul evenimentului, alături de conducerea universității a luat cuvântul doamna Cristina STOCHIECI – senator de Argeș și medic totodată. P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim a transmis un mesaj din partea Înaltpreasfințitului Părinte CALINIC, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. În aceeași notă, mesaje de apreciere au fost adresate de către Ion Banzea – Primarul Comunei Poienarii de Muscel, locul natal al marelui profesor, cadre didactice universitare, reprezentanți ai mass-media locale.
Profesorul universitar doctor Viorel JINGA, noul membru onorific al Universității din Pitești a mulțumit în plen pentru distincția acordată și a asigurat comunitatea academică de întreg sprijinul și implicarea totală în dezvoltarea unor proiecte comune ale celor două universități.