#UPITpentruCOMUNITATE

Sprijinirea publicului larg, oferind conținut editorial original, capabil să alimenteze dezbaterea publică, să descifreze evenimentele curente, să combată dezordinea informațională, ține de responsabilitatea socială a oricărei universități.

Noi (UPIT) considerăm că scopul universității poate fi rezumat simplu astfel: crearea „omului frumos” prin cultivarea excelenței, a emancipării intelectuale, a dialogului și a spiritului reflexiv, încurajând lecturarea marilor cărți și cultivând sentimentele înalte (respect, recunoștință, responsabilitate, smerenie…).

Desigur, fiecare dintre noi este, într-o oarecare măsură, propria sa creație! Da, pentru că educarea (formarea) fiecăruia dintre noi este și un act de voință, un exercițiu de disciplină, nu-i așa? Așadar, după cum spunea Gabriel Liiceanu, „suntem răspunzători pentru harta creierului nostru cugetător, pentru ideile cu care-l hrănim și pentru cele pe care le produce…”

Deci, prin rubrica #UPITpentruCOMUNITATE (https://www.upit.ro/ro/upit-pentru-comunitate), lansată în data de 9 aprilie 2020, Universitatea din Pitești își propune să furnizeze publicului larg puncte de vedere, gânduri ale profesorilor săi, menite să genereze reflecții suplimentare care să conducă, finalmente, către obiectivul menționat anterior.

Cele 34 de materiale reunite în volumul de față nu mai păstrează criteriul cronologic al publicării pe site-ul instituțional (chiar dacă se pierde o parte din încărcătura generată de raportul mesaj – context); am optat pentru organizarea tematică, pe problematici și grile de interpretare a fenomenului reflectat, din rațiuni de convergență ideatică. Oricum, dincolo de TEXTUL global sau de fiecare dintre avatarurile sale, această apariție editorială este și PRETEXTUL unei revalorificări pe axa COMUNITATE – COMUNIUNE – CUMINECARE.

Adrian CLENCI

Adrian SĂMĂRESCU

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Te-ar putea interesa și

vernul pregătește un proiect de lege privind acordarea de credite pentru studenți, în valoare maximă de 10.000 de euro. Se discută că vor fi eligibile cheltuieli referitoare la educație în…

Ultimele postări

vernul pregătește un proiect de lege privind acordarea de credite pentru studenți, în valoare maximă de 10.000 de euro. Se discută că vor fi eligibile cheltuieli referitoare la educație în…