ro Română

UPIT: SEMESTRUL AL DOILEA ÎNCEPE TOT ÎN SISTEM ONLINE

La Universitatea din Pitești se încheie sesiunea de examene. În perioada 14-20 februarie va fi vacanță, iar din 21 februarie începe semestrul al doilea. La cum se prezintă situația epidemiologică în Argeș, cursurile vor fi reluate tot în sistem online, anunță conducerea UPIT. Pe aceste subiect, rectorul Dumitru Chirleșan declară: „Având în vedere metodologia aprobată de Senat, la început de an universitar, cu cele trei scenarii în care ne putem găsi în funcție de indicele de infectare la nivelul județului vom începe, evident, online având în vedere că, de exemplu, astăzi, indicele de infectare este de 19,26 la mie, ceea ce este enorm față de pragul de șase stabilit prin metodologie la care s-ar reveni în scenariul doi. Revenirea la scenariul doi, sub pragul de șase la mie, presupune cursuri în format online sau fizic, la opțiunea studenților, iar laboratoare și activități practice – în format fizic în sălile de laborator”.

În scenariul unul, când incidența cazurilor covid la nivel de Argeș scade sub trei la mie, toate activitățile didactice revin – automat – la formatul fizic.

Florin STOICA

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…