UPIT PENTRU COMUNITATE. Reflecții pe vreme de pandemie

Astăzi, 8 iunie 2022, a fost lansat volumul UPITpentruCOMUNITATE, la Sala de lectură a Bibliotecii Universității din Pitești. Editorii cărții sunt Prorectorul Cercetare Ştiinţifică şi Informatizare, prof. habil. dr. ing. Adrian Clenci și Prorectorul pentru relaţii cu studenţii, absolvenţii şi mediul socio-economic, conf. univ. dr. Sămărescu Adrian.

Noi (UPIT) considerăm că scopul universității poate fi rezumat simplu astfel: crearea „omului frumos” prin cultivarea excelenței, a emancipării intelectuale, a dialogului și a spiritului reflexiv, încurajând lecturarea marilor cărți și cultivând sentimentele înalte (respect, recunoștință, responsabilitate, smerenie…).

Desigur, fiecare dintre noi este, într-o oarecare măsură, propria sa creație! Da, pentru că educarea (formarea) fiecăruia dintre noi este și un act de voință, un exercițiu de disciplină, nu-i așa? Așadar, după cum spunea Gabriel Liiceanu, „suntem răspunzători pentru harta creierului nostru cugetător, pentru ideile cu care-l hrănim și pentru cele pe care le produce…”

Deci, prin rubrica #UPITpentruCOMUNITATE, lansată în data de 9 aprilie 2020, Universitatea din Pitești își propune să furnizeze publicului larg puncte de vedere, gânduri ale profesorilor săi, menite să genereze reflecții suplimentare care să conducă, finalmente, către obiectivul menționat anterior.

Cele 34 de materiale reunite în volumul de față nu mai păstrează criteriul cronologic al publicării pe site-ul instituțional (chiar dacă se pierde o parte din încărcătura generată de raportul mesaj – context); am optat pentru organizarea tematică, pe problematici și grile de interpretare a fenomenului reflectat, din rațiuni de convergență ideatică. Oricum, dincolo de TEXTUL global sau de fiecare dintre avatarurile sale, această apariție editorială este și PRETEXTUL unei revalorificări pe axa COMUNITATE – COMUNIUNE – CUMINECARE.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…