UPIT finalizează proiectul LIDO – dezvoltarea aptitudinilor de leader ale profesorilor din licee

Universitatea din Pitești a organizat marți, 3 decembrie 2019, conferința de închidere a proiectului cu titlul Fostering Leadership Development Amongst Teachers (LIDO), nr. 2017-1-IT02-KA201-036432, care s-a derulat în perioada decembrie 2017-decembrie 2019. 

Scopul acestui proiect a fost dezvoltarea de metodologii și materiale pentru a îmbunătăți aptitudinile de leader ale profesorilor din licee, care lucrează cu elevi cu vârste cuprinse între 14 – 18 ani. La conferința de închidere au participat profesori și reprezentanți ai conducerii Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”, partener al proiectului alături de UPIT, ai Școlii Gimnaziale „Negru Vodă” (fosta nr. 12), ai Liceului Tehnologic Dacia Pitești, precum și membri ai echipei de implementare a proiectului: Coordonatorul de proiect, conf. univ. dr. Claudiu Langa, Decanul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie (FSESSP), conf. univ. dr. Emanuel Soare, Prorectorul pentru relații internaționale al UPIT, conf. univ. dr. Delia Duminică, formator în cadrul proiectului și Prodecan al FSESSP, conf. univ. Dr. Loredana Tudor, formator în cadrul proiectului și Prodecan al FSESSP, conf. univ. dr. Adriana Lazăr, conf. univ. dr. Loredana Bloju, Director al Centrului pentru Relații Internaționale al UPIT și lect. univ. dr. Cristina Dumitru. 

Rezultatele obținute în cadrul proiectului: un instrument de diagnosticare online pentru evaluarea leadershipului la profesori, un curs față – în – față pentru dezvoltarea leadershipului la profesori, un E- curs pentru dezvoltarea leadershipului la profesori. 

Coordonatorul proiectului este Fo.Ri.Um. Sc (Italy), iar partenerii proiectului sunt Istituto Tecnico Statale CARLO CATTANEO (Italy), Giunti Psychometrics Srl (Italy), Universitatea din Pitesti (Romania), Spoleczna Akademia Nauk (Poland), Colegiul Economic Maria Teiuleanu (Romania), Liceum Akademickie Akademickiego Centrum Edukacyjnego San W Lodzi (Poland), Experimental High School Of Mytilene Of The University Of The Aegean (Greece).

 

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…