Universitatea din Pitești stabilește acorduri noi de cooperare cu universități de prestigiu din Iran

Uniunea Universităților Neguvernamentale din Iran – constituită din 230 de universități și circa două milioane de studenți – este, începând cu 30 aprilie 2019, noul partener al Universității din Pitești, conform unui acord stabilit la Teheran de o amplă delegație a UPIT, condusă de Prorectorul pentru Relații Internaționale, conf.univ.dr. Emanuel SOARE. Prin acest acord, Universitatea din Pitești își extinde considerabil rețeaua de instituții academice partenere. 

În cadrul vizitei la Teheran a delegației UPIT, conf.univ.dr. Emanuel SOARE a susținut o prezentare la Universitatea Tarbiat Modares, instituție academică de prestigiu, unde a discutat cu Directorul Biroului pentru Relații Internaționale,Dr. Hamid SAEEDI, posibilitățile de consolidare a parteneriatului academic existent între cele două instituții. “Singura universitate iraniană care oferă numai studii de masterat şi doctorat, Universitatea Tarbiat Modares este “Şcoala Profesorilor Universitari”, cum se traduce numele din persană, și care pune un accent deosebit pe cercetare şi educaţie”, a precizat lect.univ.dr. Mihai CERNĂTESCU, promotor al relațiilor culturale dintre România și Iran, membru al delegației.  

Conf.univ.dr.Emanuel SOARE a avut o întrevedere și cu Rectorul Universității Tehnice și Vocaționale (TVU) din Teheran, Dr. Ebrahim Salehi Omrano universitate care oferă programe de studii pentru 160 de domenii tehnice și vocaționale, are 173 filiale pe teritoriul Iranului și circa 200.000 de studenți. 

Decanul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul UPIT, conf. univ. dr. Constantin Augustus BĂRBULESCU și lect.univ.dr. Mihai CERNĂTESCU, profesor asociat la Catedra de Istorie, au vizitat câteva șantiere arheologice din Iran, în vederea stabilirii unor posibile schimburi de experiență și educaționale între studenți și profesori ai UPIT și studenți și profesori de la universități iraniene. 

În delegația UPIT s-au aflat, totodată, Președintele Senatului Universității din Piteștiprof.univ.dr. Mihaela DIACONUDirectorul Centrului de Marketing Universitar UPIT, conf.univ.dr. Amalia DUȚU, profesori  de la Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică și Facultatea de Științe Economice și Drept, care au susținut diverse activități didactice și de cercetare.

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…