ro Română

Universitatea din Pitești – reprezentată în conducerea Arhiepiscopiei Argeșului

Prin rectorul Dumitru Chirleșan, Universitatea din Pitești a fost reprezentată la lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, desfășurate la Curtea de Argeș. Cu acest prilej, rectorul Dumitru Chirleșan a subliniat rolul pe care Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului îl are în sistemul educațional din Argeș. ”Vine și completează ceea ce noi, în școală, nu mai reușim să facem! Noi nu mai reușim să aducem acea notă de educație cetățenească pentru cetate, pentru sufletul celor care trăiesc în cetate”, a declarat rectorul UPIT.

În luarea sa de cuvânt, ÎPS Calinic – arhiepiscopul Argeșului și Muscelului – a amintit, pe scurt, evenimentele importante desfășurate în 2021 și  a mulțumit celor implicați în toate activitățile bisericii argeșene: ”Am vegheat și n-am dormit și nu m-am lenevit, gândindu-mă mereu la coeziune și la mersul drept cu minte și serios. Avem de-a face cu un miracol, aici, să știți! Nu s-au oprit o zi lucrările la toate șantierele noastre. Adică, aici, în zonă, la Aninoasa, la Câmpulung, la Biserica ”Sf. Nicolae, la catedrală și la toate bisericile bieților preoți, minunați, preoții argeșeni. (…) Să ajute Dumnezeu să păzească Argeșul și pe toți care trec prin Argeș și stau și fac și lucrează și trec și așa mai departe să fie cuprinși de fiorul sfânt al credinței și al istoriei”.

Adunarea Eparhială este  organism  deliberativ  pentru toate problemele  administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunarii Eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.

Florin STOICA

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…