Universitatea din Pitești, partener în organizarea Campionatului European de Karate Tradițional

Sunt  mândru pentru faptul că Universitatea din Pitești a fost selectată să găzduiască Campionatul European de Karate Tradițional (ETKF), și pentru că astfel i se oferă șansa de a deveni și mai vizibilă în plan european”, a declarat joi, 15 mai 2019, Rectorul Universității din Pitești, conf.univ.dr.ing.Dumitru Chirleșan, în cadrul conferinței de presă care a anunțat organizarea evenimentului sportiv.

Camiponatul European de Karate Tradițional, aflat la cea de-a 34-a ediție, este organizat de Federația Română de Karate Tradițional (FRKT) și Federația Europeană de Karate Tradițional (ETKF), fiind susținut de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). Partenerii evenimentului sunt Universitatea din Pitești și Consiliul Județean Argeș.

La Campionat sunt așteptați aproape 400 de sportivi din 22 de țări din Europa și aproximativ 50 de arbitri internaționali.

Este a doua oară când România găzduiește un campionat european de karate tradițional, prima oară fiind în 1996 la București. Federația Română de Karate Tradițional este lider în Europa și felicit organizatorii, în special pe prof.univ.dr.Șerban Valeca, pentru voința și eforturile susținute în organizarea acestui campionat”, a declarat prof.univ.dr.Vladimir Iorga, Președintele Federației Europene de Karate Tradițional (ETKF).

Sunt convins că acest campionat va fi un eveniment deosebit. Este și un prilej bun pentru o mediatizare mai eficientă a acestui sport. România se află pe locul I la nivel european la karate tradițional, iar la stilul fudokan suntem numărul 1 la nivel mondial”, a subliniat prof.univ.dr.Șerban Valeca, Vicepreședinte al Federației Europene de Karate Tradițional (ETKF), Președinte de Onoare al Federației Române de Karate Tradițional (FRKT).

La conferința de presă de lansare a evenimentlui au participat prof.univ.dr.Vladimir Iorga- 10 DAN- Președintele ETKF, prof.univ.dr. Șerban Valeca – 8DAN – Vicepreședinte ETKF, Cosmin Butuza, Secretar de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), Daniel Jianu, Director General în cadrul MTS, prof.Nicolae Mărăndici – 7DAN – Președinte Federației Române de Karate Tradițional (FRKT), conf.univ.dr.ing.Dumitru Chirleșan – Rectorul Universității Pitești, conf.univ.dr.Dan Manu – Președintele Consiliului Județean Argeș, cealaltă instituție parteneră în organizarea Campionatului.

Campionatul European de Karate Tradițional (ETKF) va avea loc la Pitești la 13-16 iunie și va cuprinde toate categoriile de vârstă (cadeți, juniori, tineret, seniori și veterani).

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…