Universitatea din Pitești își prezintă oferta educațională unui grup interesat de liceeni din Giurgiu

Universitatea din Pitești, prin Centrul de Marketing Universitar, și-a prezentat joi, 10 octombrie 2019, oferta educațională unui grup interesat de elevi și profesori de la Liceul Teoretic “Nicolae Cartojan” Giurgiu.

Invitații au fost primiți în Sala de Festivități din Corpul Central al UPIT (Târgul din Vale), unde a avut loc o prezentare a Universității din Pitești, cu cele șase facultăți și Colegiul Terțiar Nonuniversitar, și au fost trecute în revistă activitățile academice, de cercetare și extrașcolare pe care le desfășoară UPIT.

54 programe de licență, 400 de cadre didactice, 150 mobilități Erasmus, 1100 burse, 200 locuri în tabără, 300 stagii de internship în companiile din regiune, programe de mentorat pentru studenți, burse de performanță, un campus studențesc modern dotat cu camere moderne, săli de lectură, bază sportivă și cantină  – toate acestea au fost prezentate liceenilor participanți.

Răspunzând întrebărilor oaspeților interesați să știe exact de ce ar trebui să aleagă Universitatea din Pitești înaintea altor universități pentru continuarea studiilor după absolvirea liceului, echipa UPIT a subliniat câteva aspecte avantajoase: dedicația profesorilor care se ocupă îndeaproape de fiecare student, dat fiind grupele/seriile mai mici de studenți la clase, comparativ cu centrele universitare mai mari, o strânsă relație de colaborare între Universitatea din Pitești și mediul de afaceri din regiune, cu șanse sporite de inserție pe piața muncii imediat după absolvire, condițiile moderne de cazare și masă. În urma prezentării, unii liceeni au declarat că Universitatea din Pitești va fi cu siguranță o opțiune pentru ei în ce privește continuarea studiilor.

La finalul prezentării a avut loc un concurs cu premii, în cadrul căruia a fost premiat participantul care a știut să răspundă corect întrebării ”Ce grad de încredere credeți că are Universitatea din Pitești?”. În urma unei evaluări ARACIS derulată în 2018, Universitatea din Pitești a obținut Grad de Încredere Ridicat.

Echipa UPIT care a discutat cu liceenii din Giurgiu a fost formată din Prorectorul pentru Relații cu Studenții, Absolvenții și Mediul Socio-Economic, conf.univ.dr.Adrian Sămărescu, Directorul Centrului de Marketing Universitar, conf.univ.dr.Amalia Duțu și, tot din partea CMU, lect.univ.dr.Olimpia Oancea, Șeful Biroului UPIT de Relații Publice și Comunicare, dr.Georgia Olteanu și doi studenți UPIT de la Litere, respectiv Studii Economice/Marketing.

La finalul evenimentului desfășurat în Corpul Central al Universității din Pitești, liceenii au vizitat Biblioteca UPIT și Campusul universitar din Gheorghe Doja.

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…