Universitatea din Pitești este potrivită pentru orice tânăr care dorește să studieze

Alegerea facultății este un fapt esențial și, oricât pare de ușor, sunt foarte multe aspecte de pus cap la cap, astfel încât rezultatul să fie unul mulțumitor. Cei care-și mai amintesc incertitudinile de la final, de liceu cu siguranță înțeleg că alegerea nu este una ușoară. De multe ori trebuie pus foarte bine în balanță ansamblul de variante, astfel încât alegerea finală să mulțumească și sinele și viitorul, uneori poate și familia.

Astăzi ne vom reaminti aceste oscilații între cariere cu ajutorul unui viitor student, posibil chiar viitor student la UPIT, Crin Cosmescu. În vârstă de 20 de ani, absolvent al Colegiului Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” din București, tânărul a ales să ne vorbească cu sinceritate despre cât de greu este să faci o alegere corectă în această privință, dar și despre beneficiile pe care crede că le-ar putea avea în calitate de student la Universitatea din Pitești, având în vedere că a cunoscut câte puțin din activitățile derulate de studenți și de cadrele didactice.

  • Cum crezi că ar fi bine să faci o alegere în ceea ce privește facultatea: gândind rațional sau emotiv?

În ceea ce mă privește, mi-am dorit mereu să studiez afaceri, dar am beneficiat de mai multe cursuri oferite de Centrul de Cultura și Arte ”George Topirceanu” din Curtea de Argeș care m-au determinat să gândesc altfel. Astfel, alături de doamna Ruxandra Socaciu am descoperit că pot picta, alături de Alexandra Pribeagu am descoperit că pot juca într-o piesă de teatru și alături de Mădalina Precup am descoperit studioul media și tot ce presupune cursul de televiziune. Voi gândi echilibrat: și rațional și emotiv, susținut de familie.

  • Cum a fost vizita în studioul UPIT Media? Ți-ar plăcea ca pe viitor să faci parte dintr-o echipă Tv?

Vizita în studioul UPIT Media m-a fascinat. Pentru o clipă am uitat de ceea ce îmi doream. La UPIT Media parcă mi s-a deschis o lume de poveste în care eu eram personajul principal. Atunci emoția și ceea ce am simțit m-au determinat să spun că voi studia Jurnalism. Oameni calzi, primitori, săli de studiu spațioase, o altă lume a studenției, din care îmi doresc să fac parte. Încă nu am hotărât unde voi merge să studiez deoarece am descoperit că există și alte domenii care mă fascinează.

  • Ce beneficii crezi că ai avea ca student la UPIT?

Cred că voi avea foarte multe beneficii deoarece aș avea ocazia să mă dezvolt, să cunosc, să comunic, să socializez cu tineri de vârsta mea, să fiu acceptat și integrat. Mi-aș îmbunătăți vocabularul și vorbirea, cunoștințele și multe altele.

  • Care este lucrul care te ambiționează cel mai mult în cariera pe care vrei să o urmezi?

Ambiția pe care o simt a fost alimentată de mama mea și de tatăl vitreg. Ei și-au dorit sa reușesc și să studiez. Acum știu că pot și știu că am un sprijin necondiționat. Orice domeniu aș alege știu că voi fi susținut. Mi-am dorit sa reușesc, sa înving.

  • Crezi că Universitatea din Pitești este potrivită pentru tine?

Universitatea din Pitești este potrivită pentru orice tânăr care dorește să studieze, doar că, din dorința de a cunoaște alte locuri și persoane, noi tinerii alegem să studiem în alte orașe mai îndepărtate de locul natal. Nu știu dacă va fi cazul meu, vorbesc la general.

  • Ce specialitate ai alege dacă te-ai înscrie la UPIT?

Domeniile pe care le-aș alege ar fi Jurnalism sau Afaceri. Aș alege jurnalism deoarece am cunoscut-o pe Mădalina Precup printr-un curs de televiziune susținut de aceasta în care mi-am dat seama că pot reuși în orice domeniu dacă îmi doresc. Îi mulțumesc pe aceasta cale pentru încrederea acordată pentru că am descoperit acest domeniu interesant.

  • Ai vreun sfat pentru cei care urmează să-și aleagă facultatea?

Nu știu să dau sfaturi, știu doar că am muncit mult ca să reușesc să termin școala, liceul, să obțin o nota bună la examenul de bacalaureat pentru a putea urma o facultate. Mi-a fost foarte greu, dar am avut ambiția să depășesc această etapă. Nu pot decât să urez succes tuturor tinerilor și să le spun să își urmeze visul!

Articol realizat de Delia Mușetescu, studentă la FTLIA, Română-Franceză

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…