Universitatea din Pitești a sărbătorit Ziua Studenților Internaționali

Universitatea din Pitești a sărbătorit vineri, 7 iunie 2019, la Filarmonica din Pitești, cea de-a VII-a ediție a Zilei Studenților Internaționali. Evenimentul – organizat de Departamentul Științe ale Educației din cadrul Facultății de Științe ale Educației Științe Sociale și Psihologie și de Centrul UPIT pentru Relații Internaționale – a fost dedicat celor 250 de studenți internaționali care au ales să studieze la programele e licență, masterat și doctorat ale UPIT. 

În deschiderea evenimentului, Rectorul Universității din Pitești, conf.univ.dr.ing.Dumitru CHIRLEȘAN, le-a urat studenților internaționali împliniri în plan personal și profesional, iar Președintele Senatului UPIT, prof.univ.dr.Mihaela DIACONU le-a recomandat să exploateze la maxim oportunitățile pe care le au la Universitatea din Pitești, prin dedicația profesorilor care îi îndrumă, și să pună în valoare schimburile inter-culturale. La rândul său, Decanul Facultății deȘtiințe ale Educației Științe Sociale și Psihologie, conf.univ.dr.Claudiu LANGA a felicitat colectivul de cadre didactice care susțin activitățile în care sunt implicați studenții internaționali ai UPIT. 

Au luat cuvântul, totodată, Laurențiu ZIDARU, Viceprimar al Municipiului Pitești și Ali MAKIN– Secretar 1 în cadrul Ambasadei Republicii Arabe Siriene în România. 

Prorectorul pentru Relații Internaționale, conf.univ.dr.Emanuel SOARE a subliniat faptul că Universitatea din Pitești se bucură de o lungă tradiție în pregătirea academică a studenților internaționali: ”Încă din 1976, cadrele didactice ale Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie din cadrul Universității din Pitești au desfășurat cursuri de Limbă Română pentru studenții din Anul pregătitor. În anul universitar  2018-2019, 250 de studenți internaționali au ales să studieze la programele de licență, masterat și doctorat ale UPIT, dintre care 120 numai în Anul Pregătitor pentru învățarea Limbii Române”. În fața audienței – în care s-au aflat și reprezentanți ai Ambasadelor țărilor cu care Universitatea din Pitești colaborează, dar și ai autorităților locale și naționale – Prorectorul UPIT pentru Relații Internaționale a declarat cu mândrie faptul că Universitatea din Pitești a reușit să stabilească peste 100 de acorduri-cadru cu universități din întreaga lume, peste 500 de acorduri Erasmus (mobilități academice) destinate cadrelor didactice și studenților și parteneriate cu peste 230 de universități din lume. 

Studenții străini care studiază la Universitatea din Pitești au susținut apoi un program artistic cu cântece și dansuri, în costume tradiționale din țările lor de origine. Au participat studenți din talentați din Albania, China, Congo, Camerun, Maroc, Republica Moldova, Turkmenistan.  Programul a fost prezentat în limba română de doi studenți din Albania și Turkmenistan și s-a încheiat cu o fotografie de grup. 

Alături de studenți, cadre didactice și decani ai Universității din Pitești, în rândul publicului s-au aflat E.S. Dl.  Serge Okoka KASONGO – Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Democratice Congo în România, Dl. Shimat KALENDA – Prim Secretar cu Afaceri Culturale în cadrul Ambasadei Republicii Democratice Congo în România, Dl. Eugen RUSU  – Secretar 1 în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în România, Dl. Ali MAKIN – Secretar 1 în cadrul Ambasadei Republicii Arabe Siriene în România, conf.univ.dr.Adrian Sămărescu – Prorector pentru Relația cu Studenții, Universitatea din Pitești și Directorul Centrului UPIT pentru Relații Internaționale, conf.univ.dr.Loredana BLOJU.

.

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…