Profesor de la UPIT – singurul participant român în spectacolul inaugurării JO Beijing

Singurul participant român în spectacolul inaugurării JO Beijing

Sorin-Dumitru Enea, profesor la Beijing International Studies University, unde predă limba română, venind de la Universitatea din Pitești a reușit performanța să fie singurul participant din țara noastră la spectacolul inaugurării Jocurilor Olimpice de la Beijing. Aflat de cinci ani în China, Sorin-Dumitru Enea a trăit unul dintre cele mai importante evenimente din viața sa, fiind cu atât mai deosebit cu cât a fost singurul român (originar din județul Vâlcea), între cei 20 de străini selectați să ia parte la fabuloasa ceremonie.

Potrivit unei declarații apărute în Curierul Național, dascălul a precizat: „A fost un eveniment extraordinar, emoționant, o șansă unică în viață de care sunt mândru ca român. În urmă cu două luni am fost întrebat dacă doresc să particip la selecție și nu am răspuns, inițial. Mă gândeam la procedurile anti-pandemice care putea fi implicate. Dar, la al doilea apel, am răspuns: DA!, gândindu-mă la faptul că voi avea o ocazie unică în viață să fiu în mijlocul unui eveniment mondial, în fața liderilor politici și sportivi de talie mondială.”

Momentul la care a participat Sorin-Dumitru Enea a deschis practic spectacolul JO Beijing 2022, numărându-se printre cei 76 de participanți care au mers în același pas transmițând mesajul principal al competiției. În publicația Curierul Național sunt prezentate impresiile profesorului titular la UPIT: „Rolul nostru a fost acela de a reprezenta întreaga lume și de a aduce un omagiu hărniciei oamenilor, cu speranța unui viitor mai bun, împărtășit. Pentru asta ne-am pregătit intens în ultimele săptămâni, având în vedere că noi nu cunoșteam decât momentul de dinaintea noastră, și cel de după. Totul a fost stabilit și derulat în condiții de confidențialitate asumate juridic, pentru a se păstra surpriza evenimentului. Echipa din care am făcut parte trebuia să se coordoneze în program și să reușească să se sincronizeze, pășind pe structura impresionantă care a format uriașul ecran de câteva de mii de metri pătrați”.

Sorin-Dumitru Enea a concluzionat: „Cred că perioada aceasta mă ajută să înțeleg mai bine nu doar evenimentul, dar mai ales că am participat la un asemenea eveniment. Îmi doream să particip, măcar în calitate de spectator, la un eveniment sportiv de nivel mondial. Iată că visul meu s-a împlinit mai mult decât speram, am fost nu în tribune, ci în fața celor din tribune, unul dintre cei care au salutat lumea și de acolo, din teren, am salutat și România, de unde am primit reacții frumoase din partea familiei, prietenilor și colegilor de la Universitatea din Pitești.”

G.P.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…