Universitatea din Pitești – Specializarea Jurnalism găzduiește, la 7-8 iunie 2019, proiecțiile de filme de foarte scurt metraj derulate în cadrul Festivalului Internațional de Film Très Courts, aflat la cea de-a 21-a ediție (7-16 iunie).
Universitatea din Pitești constituie una din cele 19 locații din România unde se desfășoară acest Festival Internațional. Proiecțiile au loc în 70 de oraşe din lume, din 22 de ţări de pe cele cinci continente. Spectatorii pot descoperi o selecţie de peste 2 ore de filme scurte proiectate cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah și Tel Aviv.
70 locații de proiecție în 22 de țări (Canada, Chile, China, Ecuador,Egipt, Estonia, Franța, Grecia, India, Irlanda, Italia, Martinica, Olanda, Noua Caledonie, Panama, Peru, România, Slovacia, Spania, Elveția, Togo, Turcia).
România – 19 locații (Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Dej, Iași, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitești, Râșnov, Sibiu, Sighișoara, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara, Zalău).
Un festival care are loc simultan, în întreaga lume!
Inclus în cadrul Sezonului Franța-România, acest Festival născut la Paris și difuzat simultan în 22 de țări, aduce în premieră anul acesta pentru publicul român o secțiune de 20 de foarte scurt metraje franceze, pe lângă selecțiile deja consacrate, și o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata filmelor nu depăşeşte 4 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.
Institutul Francez Cluj-Napoca este coordonatorul Festivalului Très Court în România, Ungaria, Slovacia. ORANGE este sponsorul principal al festivalului în România.
În cadrul competiției românești Très Court sunt decernate patru premii: Marele Premiu, Mențiunea specială a juriului, Premiul Publicului și Premiul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).
Marele Premiu, decernat de juriu, și Premiul publicului: câte un trofeu și un smartphone 4G, oferite de Orange. Premiul OIF – care va recompensa un film ce pune în valoare limba franceză sau valorile francofoniei – va consta într-o tabletă.
La Universitatea din Pitești, proiecțiile de filme de foarte scurt metraj se derulează începând cu orele 17.00 în Amfiteatrul 307 din Corpul I, Str.Târgu din Vale nr.1.
INTRAREA ESTE LIBERĂ