ro Română

Studenţii Universităţii din Piteşti la activităţi de voluntariat

Studenții Departamentului Științe ale Naturii din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești, în parteneriat cu Asociația Română de Pteridologie și Societatea Ornitologică din România au desfășurat activități de voluntariat cu ocazia Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare.

În acest sens, a fost organizat un tur ornitologic în parcul Ștrand pentru identificarea speciilor de păsări și a arborilor. Ca parte integrantă a proiectului “Grădini prietenoase cu natura”, demarat de Societatea Ornitologică din România, studenții au amplasat platforme/adăpătoare pentru păsări și au plantat arbori în spațiile verzi din apropierea corpului S al Universității din Pitești.

Toate aceste activități au fost coordonate de lect.univ.dr.Conete Denisa. Astfel s-a atras atenția asupra necesității protecției și conservării atat a speciilor de păsări, cât și a habitatelor acestora supuse unei presiuni antropice din ce în ce mai intense.

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…