ro Română

Studenţii de la UPIT, voluntariat în natură

Studenţii Departamentului Ştiinţe ale Naturii din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, Educaţie fizică şi Informatică, în parteneriat cu Asociaţia Română de Pteridologie şi Societatea Ornitologică din România, au desfăşurat activităţi de voluntariat cu ocazia Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare.
În acest sens a fost organizat un tur ornitologic în Parcul Ştrand din Piteşti pentru identificarea speciilor de păsări şi a arborilor.

Ca parte integrantă a proiectului „Grădini prietenoase cu natura”, demarat de Societatea Ornitologică din România, studenţii au amplasat platforme/ adăpătoare pentru păsări şi au plantat arbori în spaţiile verzi din apropierea corpului S al Universităţii din Piteşti. Toate aceste activităţi au fost coordonate de lector univ. dr. Denisa Conete.

Astfel, a fost atrasă atenţia asupra necesităţii protecţiei ţi conservării atât a speciilor de păsări, cât şi a habitatelor acestora, supuse unei presiuni antropice din ce în ce mai intense.

Ziarul Argeșul

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…