ro Română

Studenții de la Jurnalism – voluntari la realizarea documentarului „Jurnal de Război”

Studenții și profesorii de la Specializarea Jurnalism din cadrul Universității Pitești au participat, voluntar, timp de un an, la realizarea filmului documentar „Jurnal de Război.Cine a făcut România mare?”, prezentat la 15 martie 2019 la Centrul Cultural Mioveni.

Documentarul este ilustrat cu imagini din viitorul film artistic “ Jurnal de război”, producție cinematografică construită pe baza a două jurnale de război de acum o sută de ani, aparținând a doi ofițeri ai armatei române: sublocotenenții Gheorghe Bădescu din Slănic și Nicoale Șuța din Domnești. Aceste jurnale se regăsesc în volumul “Jurnal de război – Mărturii din tranșeele întregirii României”, coordonat de argeșeanul Dan Drăgoi.

Directorul de imagine și voice-over pentru filmul documentar este lect.univ.dr.Remus CÎRSTEA, de la Catedra de Jurnalism, iar implicarea studenților în strângerea de informații, intervievarea și producția TV a documentarului a constituit un exercițiu veritabil de practică jurnalistică.

 Foto – Studenți Jurnalism UPIT 

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…