STUDENŢI la Upit, au aflat ce înseamnă AMERICA!

S-au înscris în programul Work & Travel şi au plecat în Statele Unite unde şi-au gestionat singuri resursele.

Pentru a combina utilul cu plăcutul, mulți aleg să plece în America cu ajutorul unei agenții, prin intermediul programului Work & Travel.

Pentru a vă demonstra că acest program este într-adevăr o posibilitatea profitabilă pentru fiecare student în parte, am intervievat câțiva dintre aceștia care deja s-au întors din Statele Unite ale Americii și au fost gata să se împărtășească cum emoțiile trăite. Le-am oferit o simplă întrebare și răspunsul a fost satisfăcător din toate punctele de vedere: Cum vi s-a părut acest program și cu ce impresii ați rămas de la această uimitoare experință trăită de voi?  

Rotari Daniel, Universitatea din Pitești, anul IV,  facultatea Științe, educația fizică și informatică:

“ Am rămas plăcut surprins de acest program deoarece, este o unică posibilitate de a vedea Statele Unite ale Americii. Este o altă țară, o altă cultură, oameni cu o mentalitate cu totul diferită ce reprezintă pentru noi studenții o modalitate de a te descurca într-o societate total diferită. Reprezintă o provocare de a te afla departe de casa părintească, de a munci în condiții și cu oameni cu totul diferite de cele europene. În special există avantajul de perfecționare a cunoașterii limbii engleze, de ați face noi prieteni. În cazul meu spre exemplu am cunoscut o mulțime de oameni noi cu care țin legătura în continuare. Nu contează ce naționalitate este deoarece, sunt și ei studenți ca mine care au același scop.

„Am avut parte de o adevărată aventură, o aventură ca în filme. Stai la aeroport și nu îti vine a crede că vei zbura atât de mult timp, 8-10 ore. Încă nu realizezi că zbori la o asemenea distanță. Acest program îți oferă posibilitatea să cunoști o nouă cultură, în dependență de zona unde te afli, îți faci noi prieteni și acumulezi o experiență de mună într-un colectiv nou. Reprezintă o provocare pe care o poți obține numai în perioada cât ești student.”

Munteanu Ariana, Universitatea din Pitești, anul II, facultatea Științe economice și drept:

“ În calitate de participantă în programul Work and Travel pot să spun doar atât: este o experiență unică, ce nu trebuie ratată! Inițial, ceea ce m-a atras să particip a fost ideea de a munci singură pentru a câștiga de sine stătător bani, însă când am ajuns acolo mi-am dat seama că am de câștigat altceva mult mai important: am cunoscut o cultură nouă, am vazut o țară nouă, am cunoscut oameni extraordinari, ceea ce a valorat mult mai mult decât banii pe care i-am primit.

A fost greu la început să mă acomodez cu un loc nou, cu o limbă pe care deși o știam era ciudat să o aud 24 de ore din 24, cu o mâncare total diferită de cea de acasă. Însă pe măsura ce am acceptat lucrurile așa cum erau, mi-am dat seama că nu era așa rău, că doar momentul de a interacționa cu ceva nou mă speriase. “

Lisnic Ion, Universitatea din Pitești, anul II, facultatea Științele educației, științele sociale și psihologie:

“Am avut parte de o experiență extraordinar de bună, o experiență de viață. Eu am plecat pentru prima dată la vârsta de 19 ani, o vârstă fragedă după părerea mea pentru o asemenea încercare. Imaginează-ți, ești într-un continent nou, într-o țară nouă, ești de sine stătător și ai doar 19 ani. În primul rând când pleci acolo ești șocat de ceea ce vezi: clădiri foarte înalte, oameni diferiți care îți zâmbesc la fiecare pas și sunt gata să te ajute de fiecare dată când apelezi la ei.

Ce ține de locul de muncă, am fost angajat în Ocean City în departamentul de mentenanță. Ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că eram în apropiere de Ocean, cazat într-o clădire de 22 de etaje de unde se vedea un peisaj extraordinar de frumos. Am făcut cunoștintă cu o mulțime de persoane de diferite naționalități care mi-au devenit prieteni cum ar fi din România, Serbia, Irlanda, Germania, Republica Dominicană, Rusia.”

Despre programul Work and Travel

Programul Work and Travel USA a fost creat de Departamentul de Stat American în anii ’50.

Acest program este dedicat exclusiv studenților și oferă o oportunitate unică de a experimenta în mod direct cultura americană, dar și alte culturi din întreaga lume. Work and Travel îți oferă șansa de a lucra pe timpul verii, de a-ți îmbunătăți nivelul limbii engleze, de a călători în America din propriile venituri acumulate pe perioada celor 3 luni petrecute în State și nu în ultimul rând de a-ți face prieteni din întreaga lume.

Printre avantajele participării în cadrul programului de schimb cultural Work and Travel USA sunt: experiența culturală dobândită pe perioada a 3 luni de zile, posibilitatea de a vizita America legal și de a te bucura de toate locurile pe care poate poți să le visezi doar, formarea unor relații de prietenie unice, îmbunătățirea nivelului de limbă engleză precum și multe altele.

Programul se desfăşoară pe durata verii, în perioada vacanţei studenţeşti. Astfel, în cadrul acestui program de schimb cultural, participanţii au drept de muncă de până la 3 luni şi jumătate, în perioada 15 iunie – 30 septembrie şi o perioadă exclusiv dedicată vizitării locurilor la care foarte mulți visează, între 1-30 octombrie. După terminarea programului respectiv, participanţii trebuie să se întoarcă în România pentru continuarea studiilor. Nu există un număr limitat de participări în acest program, singurul criteriu important care trebuie respectat fiind cel legat de frecventarea cursurilor universitare la zi, la o facultate acreditată de către Ministerul Educației.

Dumitru Cornițel

Ziarul Argesul

Share

Te-ar putea interesa și

Pregătiţi-vă pentru venirea Sfântului Nicolae!…
Cu un design user-friendly și atrăgător, CNRED a lansat, în data de 21 noiembrie, o nouă interfață web – www.cnred.edu.ro pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea…
1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….

Ultimele postări

Pregătiţi-vă pentru venirea Sfântului Nicolae!…
Cu un design user-friendly și atrăgător, CNRED a lansat, în data de 21 noiembrie, o nouă interfață web – www.cnred.edu.ro pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea…
1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….