Student nevăzător la Jurnalism UPIT: Motivația e cheia succesului!

Magdalena Câmpeanu (Varga) este studentă în ultimul an la Facultatea de Științe Sociale, Științe ale Educației și Psihologie, specializarea Jurnalism și este nevăzătoare încă de la naștere. Are 46 de ani și este mama unei adolescente pe care o crește singură, însă afirmă cu tărie că motivația este în toate cheia succesului. Fondator al stream-ului online www.radioglace.ro, Magdalena își dorește să ajungă moderator radio, mai ales după practica pe care a efectuat-o la postul național Radio România Actualități și la București FM.

1.Cum ai descrie cei trei ani din viața de student nevăzător?

„Probabil că ar fi multe de spus despre cei trei ani de facultate. Per total au fost destul de ok. Nu am avut multe dificultăţi, deoarece au existat persoane care  mi-au oferit ajutorul de câte ori am avut nevoie. M-am aşteptat la mai multă unitate între studenţi şi mai multă socializare, dar, din păcate, noi nu am fost foarte mulţi şi fiecare a avut drumul lui. Deci, nu se pune problema să nu fi fost acceptată în vreun grup, deşi diferenţa de vârstă dintre mine şi colegii mei poate şi-ar fi spus cuvântul la un moment dat”.

2.Cum ai procedat atunci când aveați teme pentru acasă?

„Am folosit laptopul când aveam teme pentru acasă. Eu pot scrie cu laptopul deoarece am un program care se numeşte Cititor de Ecran, care îmi citeşte absolut tot ce scriu”.

3.Care a fost tactica pe care ai abordat-o la examenele scrise?

”La examene procedura nu a fost întotdeauna aceeaşi. Unii profesori au vrut să mă asculte oral, alţii mi-au permis să scriu la laptop odată cu ceilalţi colegi, și să le trimit tema pe e-mail”.

4.Cine te ajută cu transportul catre facultate și înapoi acasă?

“La facultate mă deplasez cu taxiul, iar acolo mă aşteaptă o colegă”.

5.Ce te-a determinat să vrei să urmezi această specializare?

“Îmi place mult jurnalismul, iar în mod special meseria de moderator radio”.

6.Ce te-a făcut să mergi mai departe în ciuda micilor obstacole?

“Probabil ajutorul pe care l-am primit de la oamenii din jurul meu, deşi nu pot spune că am avut vreun moment în care să mă gândesc să abandonez facultatea”.

7.Ce relație ai  cu colegii tăi?

“Relaţia mea cu colegii de clasă a fost destul de amicală, cu o colegă mă înţeleg mai bine, este cea care mă ajută cu deplasarea, sau când am vreo nelămurire la teme sau trebuie să participăm la vreun eveniment. Oricum îi mulţumesc şi pe această cale, deoarece ar fi fost mult mai dificil pentru mine în toţi aceşti trei ani de facultate dacă nu îşi punea la dispoziţia mea timpul şi disponibilitatea ei”.

8.Ce vei face după absolvirea facultății?

“Sunt destul de bulversată pentru final, adică mi-aş dori foarte mult să pot lucra în radio, dar îmi lipseşte curajul de a căuta sau înfrunta realitatea. Până una alta, probabil voi lucra la radioul meu online şi câteodată voi mai scrie la vreo revistă sau ziar, dacă am ceva de spus”.

9.Ce sfat le dai viitorilor studenţi?

“Celor care doresc să aleagă această specializare le urez mult succes şi îi sfătuiesc să aleagă Jurnalismul doar dacă sunt atraşi în mod special de vreo anumită formă a sa, altfel li se va părea greu”.                                                                                            

Interviu realizat pentru UPITMEDIA de Cristina Stanciu, Student Jurnalism, anul 3.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…