Simpozion Științific Internațional “Tendințe Actuale în Științele Naturii” – la Universitatea din Pitești

Cea de-a XII-a ediţie a Simpozionului Științific Internaţional “Tendințe Actuale în Științele Naturii” s-a desfășurat în perioada 18-20 Aprilie 2019, având ca organizator Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică, din cadrul Universității din Pitești, în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești, cu Asociația Română de Pteridologie şi cu Centrul de cercetări pentru Protecţia Naturii.  

Rectorul UPIT, conf.univ.dr.ing.Dumitru Chirleșan, prezent în deschiderea simpozionului, a apreciat faptul că Universitatea din Pitești organizează conferințe internaționale de amploare cum este și Simpozionul Științific “Tendințe Actuale în Științele Naturii”. La rândul său, Viceprimarul Municipiului Pitești, Laurențiu Zidaru a subliniat implicarea și sprijinul Universității din Pitești  față de acțiunile administrației publice locale. Partenerii internaţionali au fost reprezentaţi de: Universitatea Ataturk din Turcia, Universitatea Națională Zaporizhzhia din Ucraina, Universitatea Mansoura din Egipt.

La simpozion au participat cercetători din instituţii de cercetare şi din universităţi româneşti, precum şi din străinătate: Ucraina, Turcia, Egipt, India, Republica Moldova, Irak. 

Tematica Simpozionului Științific a tratat noi aspecte şi perspective ale cercetării în domeniile: Biologie, Ecologie și Protecția Mediului, Știința Solului, Măsurători Terestre și Îmbunătățiri Funciare, Horticultură, Cercetări Interdisciplinare în domeniul Științelor Naturii, Promovarea Calității Vieții. Programul manifestării şi amănunte referitoare la lucrările susţinute pot fi consultate la adresa: http://natsci.upit.ro/international-symposium/.  

Lucrările prezentate în cadrul Simpozionului urmează să fie publicate în revista Current Trends in Natural Sciences, cu indexare în mai multe baze de date internaţionale  (http://natsci.upit.ro/).

 

Share

Te-ar putea interesa și

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…