Simona AMÂNAR TABĂRĂ – un model social

VIDEO

Departamentul de Educație Fizică și Sport al Universității din Pitești a organizat  astăzi conferința ,, Femeia în sport – Modele sociale”, invitat special – Simona AMÂNAR TABĂRĂ. Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților Instituției Prefectului Argeș, dl Subprefect Adrian BUGHIU și Directorul cancelariei prefectului dl. Lucian IONESCU, Președintele Senatului universitar, d-na prof.univ.dr. Mihaela DIACONU, Prorector conf.univ.dr. Adrian SĂMĂRESCU.

În deschiderea festivității, Directorul Departamentului de Educației Fizică și Sport, dl. Lect.univ.dr. Liviu MIHĂILESCU a evocat tradiția acestui prestigios eveniment și personalitățile din domeniul sportului care au fost omagiate la UPIT pentru performanță. Astăzi, pe lista performerilor internaționali români, li se alătură Simona AMÂNAR TABĂRĂ, poate cel mai important nume din domeniul gimnasticii românești.

Prorectorul conf.univ.dr. Adrian SĂMĂRESCU a evidențiat importanța deschiderii universității către marile valori autohtone și, totodată, importanța păstrării contactului cu cei care formează campionii României, campioni care, la rândul lor, devin modele sociale pentru generațiile care vin.

Președintele Senatului universitar, d-na prof.univ.dr. Mihaela DIACONU a subliniat importanța omagierii la UPIT a Simonei AMÂNAR TABĂRĂ, cea care a reprezentat România la  cel mai înalt nivel și a adus vizibilitate mondială țării noastre.

Decanul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, dl. prof.univ.dr. George Mihail MAN a relevat importanța celor două domenii – sportiv și social – domenii care se întrepătrund și impactul sportului și modelelor din sport asupra societății care este într-o continuă schimbare.

Reprezentantul Instituției Prefectului, dl. Subprefect Adrian Bughiu a subliniat, de asemenea, performanța campioanei, numeroasele medalii obținute în competițiile olimpice mondiale și, totodată, personalitatea femeii Simona AMÂNAT TABĂRĂ ca model în societatea românească.

Invitata, multipla campioană a României, Simona AMÂNAT TABĂRĂ s-a arătat încântată că se afla la Pitești, la niversitatea unde și-a desfășurat și finalizat studiile doctorale. Totodată, a adresat impresionane cuvinte de recunoștință profesorilor Universității din Pitești care au îndrumat-o, au coordonat-o în decursul studiilor doctorale.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…