ro Română

Simona Amânar Doctor în Știința Sportului și a Educației Fizice la Universitatea din Pitești

Simona Amânar-Tabără – fostă multiplă-campioană la gimnastică – a obținut titlul de Doctor în Știința Sportului și a Educației Fizice în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la 10 Decembrie 2018 la Universitatea din Pitești. 

Campioana absolută de la Jocurile Olimpice din anul 2000 de la Sydney, Australia, și-a susținut lucrarea cu titlul ’’Studiu asupra particularităților învățării tehnice de execuție a Săriturii Amânar’’. Îndrumător al tezei de doctorat a fost prof.univ.dr. Pierre de Hillerin, fost director al Institutului Național de Cercetare pentru Sport. 

La eveniment a fost prezent și Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Simona Amânar a obținut șapte medalii olimpice și zece medalii la campionatele mondiale de gimnastică și a câștigat cu echipa României patru titluri mondiale consecutive. O săritură extrem de dificilă din gimnastică îi poartă astăzi numele, fiind executată în premieră de Simona Amânar la Olimpiada din 2000. Gimnasta este a doua sportivă română inclusă în International Gymnastics Hall of Fame, după Nadia Comăneci.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…