Semicentenarul Facultății de Mecanică și Tehnologie a Universității Pitești

Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești aniversează 50 de ani de excelență academică, printr-un eveniment festiv ce va avea loc la 5 iunie 2019 în Aula Universității. Printre invitații speciali se află profesori care au contribuit esențial la continua dezvoltare a facultății, reprezentanți ai instituțiilor partenere din țară și străinătate, foști absolvenți, parteneri din mediul industrial. Programul omagial dedicat Semicentenarului FMT include și întâlnirea Consorțiului Facultăților de Inginerie Mecanică și Industrială și a Alianței academice în domeniile Ingineria Autovehiculelor și Ingineria Transporturilor (ALIAT).

În Pitești, învățământul superior tehnic a debutat în 1969, când s-a înființat Institutul de Subingineri Pitești. La acel moment existau două specializări: ”Automobile” și ”Tehnologia prelucrării metalelor”. În anul 1990 se reînființează Institutul de Învățământ Superior din Pitești (apărut, inițial, în 1974), care la acel moment era compus din Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe; un an mai târziu, Institutul se transformă în Universitatea din Pitești.  În 1998, în urma unei reorganizări administrative, apare Facultatea de Mecanică și Tehnologie care există și astăzi cu aceeași denumire.

La cinci decenii distanță de momentul înființării învățământului superior tehnic în Pitești, Facultatea de Mecanică și Tehnologie este bine integrată în rețeaua facultăților tehnice de stat din România, participând la asigurarea continuității și dezvoltării învățământului superior tehnic românesc.

Misiunea primordială a facultății este să ofere educație de înaltă calitate, în scopul dezvoltării capacității intelectuale, a caracterului moral și a cunoștințelor de specialitate ale studenților, ca premise esențiale ale formării de elite profesionale. În egală măsură, Facultatea de Mecanică și Tehnologie își asumă și misiunea dezvoltării cercetării științifice de înalt nivel, în scopul răspândirii veritabilei culturi inginerești, ca premisă a progresului economic și social.

Cu un corp profesoral de elită, cu o contribuție semnificativă la dezvoltarea învățământului universitar tehnic din România, Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești are în prezent peste 1400 de studenți în cele trei cicluri de studii universitare (licență, master, doctorat) și 37 cadre didactice titulare.

Așadar, prestigiul de care se bucură Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești este rezultatul activității didactice și de cercetare științifică a unor cadre didactice competente care, împreună cu absolvenții, au reușit să facă cunoscută existența în Pitești a unei facultăți de profil tehnic.

 

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…