Robosmart – Finala Celei de-a Doua Ediții

Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare din cadrul Universității din Pitești a organizat sâmbătă, 6 aprilie 2019, finala celei de-a II-a ediții a concursului de robotică „Robosmart”, dedicat elevilor de liceu din județul Argeș. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, Standard (follow line) și Construcții electronice. 

“A fost o ediție foarte bine organizată. Sunt extrem de mulțumit de ambele ediții. Putem arăta imaginea învățământului tehnic românesc, începând de la licee. Mulțumesc profesorilor coordonatori care s-au implicat foarte mult, Inspectoratului Școlar General Județean Argeș și sponsorului, care a furnizat echipamentele și premiile. Totodată, vreau să subliniez că prima ediție ROBOSMART a primit din partea Ministerului Educației Naționale, în cadrul Galei Edu Manager, premiul pentru cel mai bun proiect tehnic”, a declarat Decanul Facultății de Electronică, Comunicații și Calculatoare din cadrul UPIT, conf.univ.dr.Mihai Oproescu. 

“La concurs s-au înscris 45 de echipe, au participat 39 de echipe, au fost peste 200 de elevi. În afară de liceele și colegiile din Județul Argeș, a participat și o echipă din județul  Râmnicu Vâlcea. În viitor, concursul urmează să aibă un atribut de concurs interjudețean”, a declarat coordonatorul evenimentului, prof.univ.dr.ing.Gheorghe Șerban, Directorul Departamentului de Electronică, Calculatoare și Inginerie Electrică din cadrul Facultății de Electronică, Comunicații și Calculatoare a Universității Pitești. 

Câștigătorii la secțiunea Standard (Follow line): 

Locul I (228 secunde) – echipa 1 Colegiul Tehnic Câmpulung

Locul II (423 secunde) – echipa 1 Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni

Locul III (516 secunde) – echipa ROBOTEL Colegiul Național “Alexandru Odobescu” Pitești

Locul IV.Mențiune (536 secunde) – echipa 3 Colegiul Național “I.C.Brătianu” Pitești

Locul V.Mențiune (563 secunde) – echipa 2 Colegiul Tehnic “Costin D.Nenițescu” Pitești

Locul VI.Mențiune (564 secunde) – echipa 1 Colegiul Tehnic “Costin D.Nenițescu” Pitești

Locul VII.Mențiune (640 secunde) – echipa Nurof3nCrew Colegiul Național “Zinca Golescu” Pitești

 

Câștigătorii la secțiunea Construcții electronice: 

Locul I (470 de puncte) – echipa ROBOZ Colegiul Național Zinca Golescu Pitești

Locul II (463 de puncte) – echipa Robot Spațial Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu Mioveni

Locul III (455  de puncte) – echipa EDMA ROBOTICS Colegiul Național Alexandru Odobescu Pitești

 

La reușita acestui proiect au contribuit Inspectoratul Școlar Județean Argeș și sponsorul Textron Fleet Management.   

“Inspectoratul Școlar General Județean Argeș și Universitatea din Pitești derulează împreună foarte multe proiecte. Ne bucurăm de o colaborare excelentă. Prioritatea noastră este aceea de a crea punți și ocazii ca elevii și studenții noștri să-și poată manifesta calitățile, abilitățile și pasiunile”, a precizat Eugenia Jianu, Inspector Școlar General Adjunct la ISJ Argeș.

 

Share

Te-ar putea interesa și

Pregătiţi-vă pentru venirea Sfântului Nicolae!…
Cu un design user-friendly și atrăgător, CNRED a lansat, în data de 21 noiembrie, o nouă interfață web – www.cnred.edu.ro pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea…
1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….

Ultimele postări

Pregătiţi-vă pentru venirea Sfântului Nicolae!…
Cu un design user-friendly și atrăgător, CNRED a lansat, în data de 21 noiembrie, o nouă interfață web – www.cnred.edu.ro pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea…
1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….