Rectorul UPIT la Antena 3 Pitești: Admiterea 2019-2020, internaționalizare și ColegTer

Admiterea 2019-2020 la Universitatea din Pitești, oferta educațională, noile programe de studiu în cadrul Colegiului Terțiar Nonuniversitar (ColegTer-UPIT) și internaționalizarea au fost temele principale discutate marți, 14 mai 2019, de Rectorul Universității din Pitești, conf.univ.dr.ing.Dumitru Chirleșan, la emisiunea matinală ”Cafeaua cu piper”, realizată la postul de televiziune Antena 3 Pitești de Cristina Munteanu.  

”Universitatea din Pitești, mulțumită eforturilor comune ale colegilor mei cărora le mulțumesc, s-a ridicat în clasa universităților cu grad ridicat de încredere, este o universitate competitivă, din ce în ce mai integrată în mediul socio-economic argeșean și nu numai. Ne dorim, însă, să ne diversificăm în continuare oferta, astfel încât să putem mulțumi nevoile tuturor copiilor noștri, să le oferim șansa unei dezvoltări profesionale de vârf. 

Colegiul Terțiar Nonuniversitar (ColegTer-UPIT) oferă absolvenților de liceu fără Bacalaureat să învețe, la nivel înalt, calificări solicitate direct de agenții economici, ceea ce le conferă angajabilitate sută la sută după absolvire. Mai mult decât atât, cei care urmează cursurile ColegTer-UPIT beneficiază de cursurile de pregătire pentru Bacalaureat, pe care Universitatea din Pitești le oferă gratuit tuturor elevilor de liceu din județul Argeș. 

Admiterea la Universitatea din Pitești are loc în general pe bază de dosar, în funcție de media la bacalaureat și media la unele discipline de specialitate, dar sunt și specializări unde se organizează examen, cu probe practice, probe în teren, sau probe speciale mai ales la disciplinele vocaționale, cum ar fi muzica sau artele, unde examenul este puțin mai complicat. Dar dintr-o paletă de peste 60 de programe de studiu de licență, absolvenții de liceu au de unde alege. 

Cât despre internaționalizare, țin în mod special să subliniez faptul că echipa de Relații Internaționale a Universității din Pitești, condusă de conf.univ.dr.Emanuel Soare (Prorector), realizează o muncă extraordinară, la fel Cristina Lemnaru, care se ocupă în detaliu de integrarea studenților străini care vin la Universitatea din Pitești, și profesorii de Limba Română, care predau cu o seriozitate și o dedicație rar întâlnită.   Avem studenți internaționali din toate colțurile lumii, totodată avem studenți UPIT care pleacă la stagii de studiu și practică în străinătate prin mobilități Erasmus+, avem, în paralel cu activitatea didactică internă, o paletă extrem de diversă de activități internaționale, cu acorduri ce prevăd schimburi de experiență sau de bune practici”. 

În încheierea emisiunii, realizatorul Cristina Munteanu a subliniat implicarea Universității din Pitești într-o gamă largă de evenimente organizate de administrația publică locală și regională, cum ar fi Simfonia Lalelelor sau Târgul AGRO-Pitești, competițiile sportive sau tehnice unde UPIT este de fiecare data medaliată (recentul campionat Challenge Kart Low Cost de la Craiova) și evenimentele majore organizate de comunitatea academică a Universității din Pitești.

 

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…