Rectorul Universității din Pitești la Conferința Rectorilor Univeristăților Dunărene

Rectorul Universității din Pitești, conf.univ.dr.ing.Dumitru CHIRLEȘAN, se află la Universitatea POLITEHNICA București, unde participă la Întâlnirea Anuală a Conferinței Rectorilor Universităților Dunărene (Danube Rectors’ Conference/DRC, 6-8 Noiembrie 2019). 

Tema de anul acesta este “Consolidarea rolului universităților în ecosistemele de inovare: Provocări și dezvoltări viitoare”. 

Conferinţa Rectorilor Danubieni (DRC) reprezintă o reţea a universităţilor din spaţiul dunărean, având ca scop perfecţionarea învăţământului superior în această regiune. DRC se axează, mai ales, pe dezvoltarea universităţilor membre prin stabilirea şi facilitarea contactelor bilaterale şi multilaterale între instituţii. Printre priorităţile DRC se numără: promovarea cooperării şi a dezvoltării unei societăţi deschise şi democratice în această regiune şi în Europa, dar şi acţionarea ca o autoritate ce reprezintă universităţile membre în probleme de interes general, legate de educaţie şi cercetare, prin oferirea de recomandări adecvate guvernelor, organizaţiilor naţionale şi internaţionale, precum şi altor entităţi implicate în politicile universitare (Ministerul Român al Afacerilor Externe) .

Conferința Rectorilor Universităților Dunărene (DRC) – al cărei Secretariat se află la Viena, Austria – a fost cooptată de Uniunea Europeană pentru punerea în aplicare a unor programe din cadrul Strategia UE pentru Regiunea Dunării. Această rețea  – afiliată Asociației Universităților Europene (EUA) – cuprinde aproximativ 70 de universități din țările danubiene (GermaniaAustriaSlovaciaUngariaCroațiaSerbiaRomâniaBulgariaRepublica MoldovaUcraina). 

Universitatea din Pitești este membru cu drepturi depline al prestigioasei rețele europene DRC de peste 12 ani.

 

 

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…