Universitatea din Pitești a găzduit vineri, 13 septembrie 2019, în Sala de Festivități, conferința de presă în care a fost prezentat proiectul ”Ziua Mondială a Curățeniei – Argeșul curat”, ce se va desfășura sâmbătă, 21 septembrie. Mediatorul conferinței a fost lect.univ.dr.Claudiu ȘUȚAN, de la Departamentul de Ingineria Mediului și Științe Inginerești Aplicate (DIMSIA) al Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică din cadrul Universității Pitești.
Proiectul este organizat de Asociația Studențească INGMED, în parteneriat cu Universitatea din Pitești, Asociația Zimbrul Carpatin și A.D.I. Servsal Argeș și urmărește mobilizarea unui număr cât mai mare de voluntari care să participe în data de 21 septembrie la acțiuni de ecologizare.
Prorectorul UPIT pentru Relații Internaționale, conf.univ.dr. Emanuel SOARE a transmis mesajul de felicitare adresat de conducerea Universității din Pitești tuturor celor implicați în proiect și a subliniat sprijinul și deschiderea UPIT față de acțiunile civice ale comunității. Directorul DIMSIA, conf.univ.dr.Daniela GIOSANU a felicitat la rândul său acțiunile Asociației Studențești INGMED, coordonată de lect.univ.dr.Claudiu ȘUȚAN.
Un mediu curat și sănătos se poate menține cu ajutorul unei populații educate și responsabile, care să se implice activ în raportarea către autorități a oricăror activități ilegale de deversare a deșeurilor, a afirmat Gabriel MOICEANU, Director Executiv A.D.I SERVSAL. Liviu ȚÎIA, din partea Jandarmeriei Argeș, a subliniat, totodată, importanța respectării legii și a aplicării sancțiunilor contravenționale, dar și rolul fundamental al acțiunilor preventiv-educative în școli.
Au participat, totodată, Cristina ȘIPOȘ, Consilier în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, Robert RĂDULESCU, Comisar la Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatul Județean Argeș, și Ionuț CODREA, voluntar, din partea asociației Zimbrul Carpatin.
Lect.univ.dr.Claudiu ȘUȚAN a precizat că toate materialele necesare pentru acțiunea de sâmbăta viitoare sunt deja pregătite și pot fi ridicate de la Universitatea din Pitești – corpul S laboratorul 025.