Proiect Erasmus+ pentru dezvoltarea competențelor asistenților sociali din mediul rural

Universitatea din Pitești găzduiește, în perioada 10-12 decembrie, în calitate de coordonator, prima întâlnire a echipei care va implementa, în următorii doi ani, proiectul Empowering Practitioners in Social Work from Rural Communities – EPSWRA (Împuternicirea practicienilor în asistență socială din comunitățile rurale),număr 2018-1-RO01-KA204-049515.

Prorectorul UPIT pentru Relații Internaționale, conf.univ.dr.Emanuel SOARE, prezent la sesiunea de lansare, a declarat că are așteptări mari de la acest proiect și, adresându-se reprezentanților partenerilor străini, și-a exprimat interestul pentru extinderea colaborării și în alte domenii de acțiune. „Universitatea din Pitești are a realizat cu succes peste 140 proiecte cu finanțare europeană și are o experiență bogată în acest domeniu. Suntem interesați să identificăm proiecte comune noi, pe care să le dezvoltăm”, a precizat conf.univ.dr.Emanuel SOARE. 

Conf.univ.dr.Claudiu LANGA, Decanul Facultății de Științe ale educației, Științe sociale și Psihologie i-a asigurat pe reprezentanții țărilor partenere de profesionalismul echipei coordonatoare, din partea Universității din Pitești și și-a exprimat încrederea că la finalul proiectului se vor vedea rezultate concrete. 

„Prin acest proiect care se lansează la Universitatea din Pitești se urmărește perfecționarea abilităților profesionale ale asistenților sociali care lucrează cu grupuri vulnerabile în zone defavorizate”, a afirmatManagerul proiectului ESPWRA, asist. univ. dr. Diana RĂDUȚ. 

Valoarea noului proiect, finanțat în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate Strategice pentru Educația Adulților – Schimb de bune practici, este de aproximativ 150.000 de euro. Coordonarea este asigurată de Facultatea de Științe ale educației, Științe sociale și Psihologie, prin Departamentul de Psihologie, Științe ale comunicării și Asistență socială.

La întâlnirea de lucru de la Universitatea din Pitești participă reprezentanți din cele șase țări partenere în proiect: St. Cyril and St. Methodius University of Veliko Turnovo – Bulgaria, The Institute of Psychosocial Development – IPSA – Grecia, Associazione Dar Voce – Italia, Asociația Contextos – Portugalia, Association for Developing Voluntary Work Novo Mesto – Slovenia, The Andalusian Municipality Fund for International Solidarity – FAMSI – Spania.

Grupul țintă al proiectului este format din asistenți sociali și persoane care au atribuții în domeniul asistenței sociale, dar fără o diplomă care să ateste acest fapt, și care lucrează în zone defavorizate (mediu rural și chiar orașe mici). Scopul proiectului este dezvoltarea unui cadru non-formal și permanent de împuternicire a practicienilor în domeniul asistenței sociale din zonele rurale a șapte țări europene (România, Bulgaria, Italia, Grecia, Portugalia, Slovenia și Spania), în vederea creșterii gradului de participare a acestora la viața comunității și dezvoltării de abilități complementare care să îi ajute să facă față problemelor sociale curente ale grupurilor vulnerabile din comunitățile lor.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…