Profesori universitari din 21 de țări la Conferința internațională ECAI 2019 găzduită de UPIT

Profesori universitari din 21 de țări – între  care Franța, Italia, Turcia, Statele Unite, Spania, Cehia, Egipt, Polonia, Iran, Rusia, Albania – au participat, la 27-28 iunie 2019, la cea de-a XI-a ediție a Conferinței Internaționale ECAI (Electronics, Computers and Artificial Intelligence), organizată de Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare a Universității din Pitești. 

Cercetătorii reuniți în cadrul ECAI 2019 au împărtășit rezultatele ultimelor descoperiri în domeniile electronicii, calculatoarelor și inteligenței artificiale, cu aplicabilitate din ce în ce mai mare într-o varietate de domenii, de la industria auto și electrocasnice până la industria spațială sau de apărare. Au fost prezentate 172 de lucrări, între care 123 din România. 

În deschiderea ECAI 2019 a fost citit mesajul Președintelui onorific al Conferinței, Takeshi Yamakawa, care a felicitat organizatorii și participanții pentru eforturile întreprinse. 

Printre invitații speciali s-au aflat prof.dr.ing.dipl.math.Radu-Emil Precup – Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică Timișoara, membru corespondent al Academiei Române în cadrul Secției de Știința și Tehnologia Informației,  prof.dr.Constantin Vertan – Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Universitatea Politehnică București, prof.dr.Ibrahim Sefa și prof.dr.Erol Kurt – Departamentul de Inginerie Electrică și Electronică, Facultatea de Tehnologie, Universitatea Gazi, Ankara, Turcia, prof.dr.Erol Kurt – Departamentul de Inginerie Electrică și Electronică, Facultatea de Tehnologie, Universitatea Gazi, Ankara, Turcia, prof.dr.ing.Slim Tnani – Profesor Asociat la Institutul de Tehnologie din cadrul Universității Poitiers, Franța. 

Sisteme hibride de generare a curentului electric, cu dispozitive de stocare a energiei”, ”Măsurarea glicemiei prin spectroscopie în infraroșu”,Dezvoltarea modelelor bazate pe retele  fuzzy și neurale privind dinamica degetului pentru o proteză de mână controlată mio-electric”, ”Analiza automată a unor potențiale evenimente periculoase prin utilizarea dronelor”, ”Management educațional preuniversitar performant” – sunt doar câteva din lucrările interesante care au fost prezentate la Universitatea din Pitești în cadrul Conferinței Internaționale ECAI 2019. 

Decanul Facultății de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare din cadrul Universității Piteşti, conf. univ. dr. Mihai Oproescu s-a declarat extrem de mulțumit de calitatea lucrărilor prezentate și de tematicile inovatoare care au fost discutate. 

Ediția de anul acesta va fi indexată în baza de date IEEE Xplore, respectiv in baza de date ISI Web of Knowledge. 

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…