Prof.Sallah, Universitatea Mansoura: Colaborarea cu UPIT este un excelent model de succes

Directorul Biroului pentru Relații Internaționale (BRI) din cadrul Universității Mansoura, Egipt, Prof.Mohammed Sallah, declară colaborarea cu Universitatea din Pitești ca un model de succes și confirmă angajamentul în dezvoltarea acesteia, în beneficiul atât al studenților cât și al cadrelor academice și administrative din cele două universități partenere.

 

Sunt extrem de mulțumit de colaborarea cu Universitatea din Pitești  și apreciez îndeosebi activitatea excepțională a Biroului UPIT Erasmus, coordonat îndeaproape de Prorectorul pentru Relații Internaționale, conf.univ.dr.Emanuel Soare și de Rectorul UPIT, conf.univ.dr.ing.Dumitru Chirleșan. Din septembrie 2015, data semnării primului Acord de colaborare, aproape 70 de persoane (studenți, cadre academice, manageri universitari și personal administrativ) din UPIT și Mansoura au beneficiat de schimburi de experiență”, a precizat Directorul BRI, Universitatea Mansoura.

 

Universitatea din Pitești și Universitatea Mansoura, Egipt au semnat un Parteneriat de colaborare în septembrie 2015, în prezența Ambasadorul Egiptului în România, la data respectivă, Excelența Sa Dl.Mohamed Alaa Eldin Aly Shawky Al Hadidi și a unor delegații de profesori de prestigiu din ambele universități. Parteneriatul s-a reînnoit în 2016 și 2018 și au existat schimburi de experiență și mobilități Erasmus+ în diferite discipline de studiu, cum ar fi Ingineria, Fizica, Științele Mediului, Asistență Medicală, Pedagogie Primară, Economie, Artă sau Lingvistică.

 

Cel mai recent schimb de experiență a avut loc în perioada 18-21 martie 2019, când o delegație de cadre academice și administrative de la Universitatea din Pitești s-a aflat la Universitatea Mansoura pentru a participa la activitățile din cea de-a doua Săptămână Internațională Erasmus.

 

„Colaborarea cu UPIT este un model de succes și o dovadă a excelentelor relații dintre popoarele egiptean și român. Vom continua să dezvoltăm relațiile dintre Universitatea Mansoura și Universitatea din Pitești prin extinderea schimburilor de experiență, implicarea în proiecte comune finanțate de Uniunea Europeană și stabilirea unor programe de studiu comune. Mulțumesc tuturor celor care contribuie la această colaborare – Universitatea Mansoura, Universitatea din Pitești, Ambasada Republicii Arabe Egipt la București și Ambasada României la Cairo”, a declarat pentru UPITMEDIA Prof.Mohammed Sallah.

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…