Peste 50 de companii la Career Hub UPIT noiembrie 2019

Peste 50 de companii au fost reprezentate miercuri, 20 noiembrie 2019, la cel mai mare eveniment dedicat carierei, în județul ArgeșCareer Hub UPIT: Târg de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți, dar și pentru elevii din liceele argeșene, organizat de Universitatea din Pitești în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA) și AIESEC Pitești. 

Studenţii și masteranzii Universităţii din Pitești au discutat cu angajatorii despre posibilitatea de a obţine un stagiu de practică sau un internship (angajare part-time, remunerată, pe perioada continuării studiilor). Câteva firme din domeniul IT și-au exprimat interestul de a angaja studenţi cu normă întreagă, oferindu-le posibilitatea unui program flexibil, astfel încât să poată frecventa în continuare studiile. 

Coordonatorul evenimentului, conf.univ.dr.Amalia Duțu, Director al Centrului UPIT de Marketing Universitar, a mulțumit firmelor participante pentru implicare în proiectele UPIT ce vizează o temeinică pregătire a studenților și a absolvenților și anunțat continuarea proiectelor de colaborare între Universitatea din Pitești și mediul socio-economic din Argeș, în vederea asigurării unei inserții cât mai rapide pe piața muncii a studenților și absolvenților UPIT. 

Președintele Senatului UPIT, prof.univ.dr.Mihaela Diaconu a precizat, la rândul său, importanța acestui eveniment care le oferă studenților și absolvenților Universității din Pitești o șansă în plus de a-și găsi în scurt timp după absolvire un loc de muncă în comunitatea locală, în companii locale, regionale, naționale și multi-naționale. 

Prorectorul UPIT pentru Relații cu Studenții, Absolvenții și Mediul Socio-Economic, conf.univ.dr.Adrian Sămărescu a subliniat că în general proporția de angajabilitate a studenților Universității din Pitești este de peste 80% și a mulțumit companiilor reprezentate la Career Hub 2019 pentru faptul că au dat curs invitației de a-și prezenta locurile de muncă disponibile și ofertele de internship. 

Din partea companiilor prezente la Career Hub 2018, Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA), George Caval i-a îndemnat pe studenți să-și stabilească ținte înalte și să persevereze cu încredere până când își găsesc locul potrivit de muncă, pe măsura dorințelor și abilităților lor. Același îndemn l-a rostit și Lucca Rabia, CEO al companiei GOLDPLAST, care i-a sfătuit pe studenți să caute cu încredere locuri de muncă, până când găsesc locul cel mai potrivit pentru ei.  

În premieră în cadrul evenimentelor Career Hub UPIT, în ediția din noiembrie a avut loc un Workshop intitulat ”Comunități de practică online”, în cadrul căruia a fost prezentat portalul informatic AMISSun alt instrument de recrutare pe care UPIT îl dezvoltă în prezent, prin intermediul căruia companiile se vor putea conecta cu studenții din diferite domenii de licență. Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, Dan Ionescu, i-a încurajat pe reprezentanții companiilor, participanți la  workshop, să dezvolte o prezență activă pe acest portal, și să-și facă cunoscute ofertele de angajare, internship, stagii de practică, școli de vară, pregătiri de specialitate, pentru ca studenții și absolvenții universitari să fie la curent cu astfel de informații și să aplice cu încredere la toate oportunitățile de pe piața muncii. 

La Career Hub UPIT 2019/ ediția noiembrie au fost prezentate peste 400 de oferte de job-uri și internship-uri pentru studenții și absolvenții UPIT. A fost cea mai mare ediție organizată vreodată de Universitatea din Pitești. 

Următoarea ediție va avea loc în primăvara anului 2020.

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…