Peste 30 de companii la Career Hub-UPIT 2019

Peste 30  de companii din Argeș au fost reprezentate, la 23 Mai 2019, la Career Hub-UPIT 2019: Târg de Joburi și Internship-uri, cel mai mare eveniment dedicat carierei, organizat de Universitatea din Pitești în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și asociația studențească AIESEC. Ediția de anul acesta a oferit, în premieră, oportunități de internship-uri și pentru elevii de liceu și a inclus și un workshop intitulat ”De vorbă cu angajatorii – tot ce trebuie să știi despre piața muncii”. 

Studenţii, masteranzii Universităţii din Pitești și elevii de liceu care au vizitat standurile au discutat cu angajatorii despre posibilitatea de a obţine un stagiu de practică sau un internship (angajare part-time, remunerată, pe perioada continuării studiilor). Câteva firme din domeniul IT și-au exprimat interestul de a angaja studenţi cu normă întreagă, oferindu-le posibilitatea unui program flexibil, astfel încât să poată frecventa în continuare studiile. 

Grup Renault România și-a prezentat Programul de internship Drive Your Future și locurile de muncă pentru absolvenţi, pe diverse posturi vacante atât pentru platforma de la Colibaşi cât şi pentru Titu sau Bucureşti. Companii precum GF Casting Solutions sau Roweb Development au precizat că sunt în căutarea de absolvenți IT. 

Evenimentul a fost deschis de Directorul Centrului UPIT pentru Marketing Universitar, conf.univ.dr.Amalia DUȚU, care a mulțumit firmelor ce au răspuns invitației Universității din Pitești de a fi prezente la Career Hub-UPIT 2019. 

Prorectorul UPIT pentru Calitatea Învățământului, prof.univ.dr.ing.Viorel NICOLAE a ținut să sublinieze importanța dialogului direct al studenților și absolvenților cu reprezentanții mediului socio-economic, pentru a se pregăti temeinic și a răspunde pe deplin cerințelor actuale ale pieței muncii. 

Au luat cuvântul, totodată, Luca Rabbia, Director Operaţional GOLD PLAST, membru în Consiliul Consultativ al Rectorului Universității din Pitești, și Valentin Zanfir, Director General în cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA). 

La Career Hub-UPIT 2019  au avut standuri de prezentare companiile GROUP RENAUL ROMANIA, ADIENT ROMÂNIA, GOLD PLAST, GIC NOSAG METAL, DRP DRAEXELMAIER PROCESE DE PRODUCTIE, MARTUR AUTOMOTIVE SEATING, ROECHLING AUTOMOTIVE PITEȘTI, NIDEC MOTOR CORPORATION, LEAR CORPORATION ROMANIA, ARCTIC ROMANIA, ROWEB DEVELOPMENT, BRD GDG, RIAN & PARTNERS, GF CASTING SOLUTION, GENERALI ROMÂNIA ASIGURAREA REASIGURARE SA, DELTA INVEST, NOBEL AUTOMOTIVE ROMANIA, ENDAVA ROMÂNIA, NEOXIS IT, CER CLINIG EQUIPEMENT, SOGEFI AIR & COOLING, MECHROM INDUSTRY, INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ PITEȘTI-MĂRĂCINENI (ICDP PITEȘTI-MĂRĂCINENI), OPSAN INTERNATIONAL, MPO RESISTENT PROVIDERS, ELTARLOGIS, KIRCHHOFF AUTOMOTIVE ROMANIA, LCOMP CART, DELTA ROM.

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…