Performanțe notabile ale studenților de la Drept în procesul simulat la Ziua Porților Deschise FSED

Studenții din ultimul an de la specializarea Drept a Universității din Pitești au dovedit performanțe notabile în cadrul procesului simulat pe care l-au susținut, joi, 18 aprilie 2019, în Amfiteatrul Centrului de Calcul, cu prilejul Zilei Porților Deschise în cadrul Facultății de Științe Economice și Drept (FSED). 

Conf.univ.dr.Daniela Pîrvu, Prodecan FSED: „Zilele Porților Deschise constituie un eveniment care a ajuns deja la a 7-a ediție și se desfășoară pe parcursul a două zile. În prima zi prezentăm oferta educațională a facultății noastre elevilor invitați din liceele argeșene. În cea de-a doua zi sunt prevăzute sesiuni de comunicări științifice studențești, cu participarea elevilor. Anul acesta s-au înscris 200 de elevi și studenți – o participare record. În ce privește procesul simulat, profesorii coordonatori care au constituit speța au căutat să implice un număr cât mai mare de studenți”. 

Îmbrăcați în robe și tratând cu maximă seriozitate speța care li s-a atribuit de către profesorii coordonatori de la Specializarea Drept, studenții s-au transpus exemplar în rolurile de judecător, procuror, avocați și grefier, demonstrând o excelentă pregătire și pasiune pentru meseriile juridice. Ordinea evenimentelor în ședința de judecată a fost respectată, pledoariile apărării și acuzării au fost foarte bine argumentate, iar judecătorul – imparțial. 

Procesul simulat a avut loc într-un amfiteatru plin de studenți, iar prestația echipei (între care și martorii, dar și jandarmul sălii de judecată) a fost primită cu ropote de aplauze. 

Astfel de procese simulate constituie un exercițiu pe care noi, cadrele didactice de la specializarea Drept, îl folosim deseori pentru ca studenții, mai ales cei din ultimul an de studiu, să se familiarizeze cu atmosfera reală din sălile de judecată, cu care se vor confrunta după absolvirea studiilor universitare. Procesul simulat pe care l-ați văzut astăzi a fost pregătit în totalitate de studenți”, a declarat, pentru UPITMEDIA,conf.univ.dr.Elena Tabacu. 

La procesul simulat au participat studenții Diana Zăbavă (Judecător), Cătălina Ghencea (Grefier), Valeria Bălănel (reclamant), Liliana Gologan (avocatul acuzării), Ioana Moșoeanu (autor al unei plângeri contravenționale), Gabriel Ciurea (consilier juridic), Cătălin Arsene (reclamant), Irina Diculescu (avocatul acuzării), Adriana Buricel (intervenient principal), Gabriela Stănciulescu (intervenient accesoriu), Bianca Călin, Atakayeva Jeren, Viorel Vasile și Layla Călina (martori).

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…