Pași curajoși în viitoarea carieră făcuți de elevii argeșeni în cadrul proiectului “Elevi ambasadori ai Upit”

Săptămâna aceasta elevii au făcut legea la Upit – au prins puțin curaj și și-au reprezentat liceele de la care provin în cadrul întâlnirii cu nume simbolic: “Elevi ambasadori ai Upit”. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a-i antrena pe viitorii studenți într-o activitate care le rezervă responsabilitatea de a le transmite colegilor lor ofertele de studii, dar și de a crea mici comunități bazate pe discuții constructive în ceea ce privește alegerea viitoarei cariere.

Și, până la urmă, viitorul este cel mai important aspect, mai ales la vârsta la care adolescenții abia așteaptă să părăsească spațiul comod al casei lor și să-și ia avânt către viața de adult. Pe lângă ofertele de studiu succint prezentate de organizatori, subiectul principal de discuție a fost cel al alegerii corecte a carierei. Sfaturile tuturor profesorilor se pot rezuma astfel: doar sufletul alege și doar instinctul îndrumă. Unii dintre elevii prezenți la acest eveniment erau hotărâți deja pe ce drum să meargă, iar discursurile profesorilor au întărit dorința lor. Pe de altă parte, cei care nu știau ce anume trebuie să facă mai departe sau pe cine din familie să mulțumească mai întâi, au plecat fericiți, înțelegând cât e de simplu e: după voia sufletului.

Prof.dr. Mihaela Diaconu, Președintele Senatului UPIT a fost primul reprezentant al Universității care a luat cuvântul și le-a vorbit liceenilor despre beneficiul pe care și-l fac datorită implicării lor în astfel de activități ce au la bază dorința de evoluție, dorința de a avea contact, încă de pe acum, cu mediul universitar. O astfel de implicare vine la schimb cu câteva responsabilități, cea mai importantă fiind aceea de a le transmite colegilor lor informații corecte și de a încuraja colectivele de elevi să ia decizii benefice pentru dezvoltarea lor, în primul rând ca oameni.

În aceeași notă a rămas și discursul domnului rector, Dumitru Chirleșan, care dincolo de a-i încuraja pe elevi să facă pași îndrăzneți către Universitatea din Pitești, asigurându-i că pot găsi aici calitatea dorită a învățământului superior, le-a vorbit și despre anii studenției, cei petrecuți în afara orelor de studiu. Cei care aleg să vină la facultate se vor bucura de ani excepționali, poate prea scurți și care se îndreaptă fără îndurare către adevărata viață de adult. Studiile superioare nu au un sigur beneficiu, adică acela al găsirii unei cariere perfecte. De multe ori, anii studenției vin la pachet cu amintiri de neuitat, prietenii pe viață sau găsirea adevăratei iubiri. Toate acestea ajută la conturarea caracterului, la o evoluție care construiește drumul spre fericire. Rectorul a ținut să sublinieze faptul că tinerii trebuie să-și dorească ca la finalizarea studiilor să aibă mulțumirea că și-au construit singuri calea, muncind și trăind frumos fiecare clipă.

Au fost, așadar, momente pline de emoție la UPIT. Nu avea cum să nu fie altfel. Alegerea carierei este un fapt extrem de important pentru tineri. La Universitatea din Pitești vor primi toate răspunsurile de care au nevoie și tot sprijinul care le este necesar. Vocea lor contează foarte mult, iar implicarea lor denotă că generațiile viitoare vor putea face schimbări majore și mărețe. Doar că, pentru a prinde puțin curaj, cei mici au nevoie să știe care le sunt drepturile, îndatoririle și beneficiile de student. Procesul de înscriere online a fost, de asemenea, prezentat de către domnul prorector pentru Calitatea Învățământului, Viorel Nicolae, astfel încât tinerii să știe care sunt primii pași, importanți, pentru a deveni studenți. 

Domnul prorector pentru Relația cu Studenții, Absolvenții și Mediul socio-economic Adrian Sămărescu, le-a prezentat celor prezenți variantele de burse pe care le pot obține la Upit. Oferta este destul de variată, de la burse de performanță la cele sociale, în funcție de rezultatele la învățătură sau de ajutorul oferit de Universitate. De asemenea, cei care simt nevoia să se afirme încă de pe băncile facultății beneficiază de stagii de practică, multe dintre ele plătite, în domeniul în care vor să activeze. Viața de student e plină de activități plăcute și e normal să fie așa. Este, până la urmă, vârsta la care tinerii abundă de energie și vor să își caute drumul pe care excelează și pe care pot să facă performanță în viitoarea carieră.

Universitatea din Pitești – Universitate cu “Grad de încredere ridicat”.

UPIT este oportunitate pentru o viitoare carieră excelentă!

Universitatea din Pitești – locul în care tinerii pot găsit drumul pentru un viitor strălucit!

Articol realizat de Delia Mușetescu, studentă la Facultatea de Litere, Română-Franceză

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Centrul Universitar Pitești, împreună cu Primăria Municipiului Pitești, vă așteaptă la Pitești Arena, Marți, 3 octombrie 2023, ora 9.30 pentru a ne…
În perioada 15 septembrie – 08 decembrie 2023, Comisia Europeană desfășoară un sondaj de opinie cu privire la programul european de mobilitate educațională Erasmus+. Scopul acestei consultări îl constituie evaluarea…

Ultimele postări

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Centrul Universitar Pitești, împreună cu Primăria Municipiului Pitești, vă așteaptă la Pitești Arena, Marți, 3 octombrie 2023, ora 9.30 pentru a ne…
În perioada 15 septembrie – 08 decembrie 2023, Comisia Europeană desfășoară un sondaj de opinie cu privire la programul european de mobilitate educațională Erasmus+. Scopul acestei consultări îl constituie evaluarea…