ro Română

Participare impresionantă la Workshopul UPIT ”Îmbunătățirea performanțelor de cercetare prin participarea instituțiilor în consorții CDI în domeniile prioritare”

Reprezentanți de la șapte universități din România, șapte institute de cercetare și nouă companii partenere ale Universității din Pitești au participat, marți, 19 noiembrie 2019, la Workshop-ul intitulat ”Îmbunătățirea performanțelor de cercetare prin participarea instituțiilor în consorții CDI în domeniile prioritare”, organizat de Universitatea din Pitești, prin Centrul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare (CCDI) și Centrul de Transfer Tehnologic (CTT) și desfășurat la Biblioteca UPIT. 

Workshop-ul a fost organizat în parteneriat  cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și a avut ca obiectiv identificarea și valorificarea oportunităților de realizare a activităților de cercetare prin participarea organizațiilor de cercetare și a firmelor în consorții CDI.  

Evenimentul, care a avut loc cu prilejul Zilei Cercetătorului și Proiectantului din România, a constituit atât un bun prilej pentru prezentarea activității de cercetare științifică în cadrul Universității din Pitești (18 centre de cercetare, opt școli doctorale acoperind 10 domenii de doctorat, mecanismele specifice de planificare, monitorizare, raportare, evaluare și stimulare), cât și pentru diseminarea unor lucrări de specialitate de către invitați și stabilirea unor noi baze de colaborare în domeniul cercetării științifice. 

Lucrările prezentate au abordat domenii prioritare stabilite pentru mediul universitar în Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014-2020, între care ”Susținerea specializării inteligente” și ”Soluții inovatoare pentru sectorul public”. Participanții au prezentat lucrări interesante din domeniul Bioeconomiei, al Eco-nanotehnologiilor, al Sănătății, al Tehnologiei informațiilor și al Tehnologiilor noi și emergente, iar reprezentanții UEFISCDI au prezentat Competițiile de proiecte de cercetare realizate în consorții CDI și perspective privind Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2021-2027. 

Au fost prezenți reprezentanți de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova și Universitatea din Pitești. Au fost prezenți reprezentanți de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie București, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării Bucureşti, Institutul de Mecanica Solidelor – Academia Română, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI Rm. Vâlcea), Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești, Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti. Au participat, totodată, delegați de la un număr însemnat de firme din mediul socio-economic.  

Sper că dezbaterile care au avut loc în cadrul acestui Workshop vor asigura partenerilor noștri – universități, organizații de cercetare și firme regionale din mediul socio-economic -o imagine relevantă a serviciilor de cercetare-dezvoltare pe care Universitatea din Pitești le poate oferi, în vederea dezvoltării colaborărilor comune și intensificării activităților de cercetare științifică, în mod special prin valorificarea oportunităților de finanțare a proiectelor de cercetre în cadrul consorțiilor CDI”, a declarat pentru UPITMEDIA Prorectorul UPIT pentru Cercetare Științifică, prof.univ.dr.ing.Eduard Nițu, coordonatorul evenimentului.

 

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Consorțiului pentru învățământ dual „FORMARE PERFORMANTĂ ȊN REGIUNEA SUD-MUNTENIA PRIN DEZVOLTAREA RUTEI COMPLETE DE ÎNVĂȚĂMANT DUAL LA UPIT – CONSID-AG”. UPIT este lider de consorțiu și are alți 15 parteneri…
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…

Ultimele postări

Consorțiului pentru învățământ dual „FORMARE PERFORMANTĂ ȊN REGIUNEA SUD-MUNTENIA PRIN DEZVOLTAREA RUTEI COMPLETE DE ÎNVĂȚĂMANT DUAL LA UPIT – CONSID-AG”. UPIT este lider de consorțiu și are alți 15 parteneri…
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…