Oportunităţi de cooperare economică, socială și culturală între România și Vietnam – analizate la Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești a găzduit luni, 17 decembrie 2018, Seminarul intitulat„România-Vietnam. Oportunități de colaborare și de dezvoltare”, organizat de Centrul UPIT pentru Relații Internaționale (CpRI), în colaborare cu Ambasada Republicii Socialiste Vietnam în România.

 

Rectorul Universității din Pitești, conf.univ.dr.ing.Dumitru Chirleșan și-a exprimat interesul pentru dezvoltarea de parteneriate la nivel academic. ”Evenimentul de astăzi se dorește a fi cadrul unui transfer de informații referitoare la cultura și societatea vietnameză și la oportunitățile stabilirii unor parteneriate (…), iar noi suntem dispuși să colaborăm”.

 

Coordonatorul evenimentului, Prorectorul UPIT pentru Relații Internaționale, conf.univ.dr.Emanuel Soare a prezentat pe scurt Universitatea din Pitești și programele sale de studiu, subliniind acordurile de colaborare pe care UPIT le are cu peste 200 universități din 40 țări din Uniunea Europeană și din afara acesteia. Conf.univ.dr.Emanuel Soare a ținut să precizeze, totodată, faptul că Universitatea din Pitești este unul din cele mai vechi Centre din România în care studenții străini urmează Anul Pregătitor de Limbă Română.

 

Conf.univ.dr.Tiberiu Avramescu, de la Facultatea de Științe Economice și Drept a Universității din Pitești a trecut apoi în revistă recentul Acord Comercial și de Investiții încheiat între Uniunea Europeană și Vietnam, în baza căruia toate taxele vamale aplicabile mărfurilor comercializate între cele două părți vor fi eliminate.

 

Din partea delegației vietnameze, Consilierul Comercial al Ambasadei Republicii Socialiste Vietnam în România, dl. Hoang Anh Dung a ținut o prelegere despre actualul climat comercial și investițional din Vietnam, despre sectoarele deschise spre colaborare cu partenerii străini și facilitățile pe care autoritățile de la Hanoi le oferă investitorilor interesați.

 

Seminarul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări din partea publicului.

 

Au fost prezenți Vice-Primarul Municipiului Pitești, Laurențiu Zidaru, Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA), George Caval, oameni de afaceri, profesori ai Universității din Pitești, studenți români și străini.

 

Cu prilejul Seminarului, Corpul Central al Universității a găzduit o expoziție de fotografii cu imagini reprezentative din Vietnam.

 

Seminarul, eveniment special dedicat relațiilor de colaborare dintre România și Vietnam, s-a înscris în seria de manifestări pe care Centrul UPIT pentru Relații Internaționale le organizează în mod frecvent pentru a identifica oportunități de colaborare între Universitatea din Pitești și parteneri străini.

Share

Te-ar putea interesa și

Pregătiţi-vă pentru venirea Sfântului Nicolae!…
Cu un design user-friendly și atrăgător, CNRED a lansat, în data de 21 noiembrie, o nouă interfață web – www.cnred.edu.ro pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea…
1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….

Ultimele postări

Pregătiţi-vă pentru venirea Sfântului Nicolae!…
Cu un design user-friendly și atrăgător, CNRED a lansat, în data de 21 noiembrie, o nouă interfață web – www.cnred.edu.ro pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea…
1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….