Nu rata șansa ta! Studenții pot vedea lumea prin Erasmus

Acesta este unul dintre cele mai populare mesaje Erasmus și conține mult adevăr! Dar să descoperim împreună cum poți învăța și cum poți călători în același timp! Nu e magie, nu e mașina viitorului este  Programul european de schimb de studenți “Erasmus +”, mai mult decât un program educațional – unul cu adevărat de schimb cultural. Această aventură emoțională te va învăța mult mai mult decât orice altceva!

Unul dintre motivele pentru care programul Erasmus + este atât de iubit de studenți este oportunitatea de a cunoaște diferite culturi. Petrecând o perioadă mai lungă de timp în orice țară, vă permite să învățați multe despre oameni și despre cultura de acolo. Indiferent dacă va fi prin limbă, istorie, muzică, artă, bucătărie sau toate combinate, aceste elemente vă vor ajuta să vă adaptați mai rapid la noul mediu și să vă simțiți confortabil.

Erasmus + oferă nu numai o șansă de a studia în străinătate, ci vă  permite să găsiți un stagiu sau o practică la o companie străină. Oricine va putea astfel să învețe cum să aplice cunoștințele teoretice primite la universitate în lumea profesională reală. Efectuarea unui stagiu în străinătate vă va oferi cu siguranță o idee despre lumea afacerilor și vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile profesionale!

Programul îți permite timp de unul sau două semestre să mergi și să studiezi la o altă universitate, într-o țară europeană. Primești susținere financiară parțială, grantul ERASMUS reușind să acopere parțial cheltuielile lunare din țara de studiu.

Dacă ți-e foame de experiențe culturale și consideri că orice experiență este o lecție de viață, argumentele contra sunt doar un motiv în plus să accepți provocarea. Până la urmă, e o provocare. Da, vei întâmpina dificultăți poate, zile bune, zile grele, exact ca în viață. Ești dispus să le îmbrățișezi, să le transformi în oportunități de dezvoltare și învățare? Dacă da, vei avea parte de o experiență de neuitat, ce îți va lărgi orizonturile nu doar în domeniul academic și profesional, ci și în cel personal.

Indiferent de decizia pe care o iei, asigură-te că e în cunoștință de cauză. Informează-te despre subiect. Cum spuneam, ar fi păcat ca la sfârșitul anilor de studenție să ai regrete sau întrebări de „Cum ar fi fost dacă…?”. Sau, mai rău, nici măcar să nu fi știut că dacă ai fi vrut, ai fi putut să…

Geantă Cristina, anul I, Jurnalism

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…