La Universitatea Piteşti a fost inaugurat un paraclis ortodox prezentat ca „laborator“

Cu două zile înainte de deschiderea anului universitar, la Universitatea din Piteşti a fost inaugurat un paraclis ortodox. Investiţia a fost prezentată drept ”laborator” într-o postare făcută pe Facebook de către rectorul universităţii, Dumitru Chirleşan. Postarea a devenit virală, având sute de like-uri şi zeci de distribuiri.

Paraclisul ortodox, noul ”laborator” de la Universitatea din Piteşti, se află chiar în corpul central al universităţii, iar la inaugurarea sa a fost prezent ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Iată ce a scris rectorul Dumitru Chirleşan în postarea sa de pe Facebook: ”Universitatea din Piteşti s-a îmbogăţit începând de astăzi, 29.09.2019, cu un laborator nou. Un Paraclis Ortodox în care ştiinţa vine să se întâlnească în mod fericit, armonios cu credinţa noastră creştină, ortodoxă. Poate că pentru unii va părea antagonic demersul UPIT dar aşa cum v-am obişnuit deja, nu ne este teamă de a aborda cu francheţe şi profesionalism nici una dintre temele fundamentale ale existenţei… Credem cu tărie că noi, europenii, am ajuns în Mileniul 3 sprijiniţi pe fundamentele creştine, pe valorile fundamentale promovate de creştinism, regăsite atât de clar şi consistent în carta drepturilor omului a Uniunii Europene.

Aşa că noi, UPIT, „oşteni cu crucea’n frunte, căci oastea e creştină”, vom continua cu credinţă să ne facem datoria faţă de comunitatea în care trăim, pentru un viitor fericit al copiilor noştri… VIVAT ACADEMIA, VIVA UPIT” Conform dexonline.ro, ”paraclis” înseamnă o bisericuţă sau capelă construită de obicei alături de o biserică mai mare sau în interiorul unei clădiri. Universitatea din Piteşti are peste 11.000 de studenţi şi a fost înfiinţată în 1962.

Adevarul

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…