ro Română

Internaționalizarea – prioritate strategică la Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești a început cel mai amplu proces de internaționalizare a activităților sale din ultimii ani, în conformitate cu Planul Strategic asumat de actuala conducere a universității. În acest sens, Centrul pentru Relații Internaționale aflat în subordinea Prorectorului pentru Relații Internaționale, domnul Conf. univ. dr. Emanuel Soare, a lansat un program de formare a competențelor de comunicare în limbi de circulație internațională a tuturor cadrelor didactice și a studenților UPIT.

Formatorii implicați în derularea acestui program sunt cadre didactice foarte bine pregătite din cadrul Facultății de Litere; profesorii s-au implicat voluntar în acest program, activitatea desfășurându-se în afara normei didactice. Limbile străine avute în vedere sunt engleza și franceza, programele de studii în aceste limbi străine fiind cele mai căutate de către studenți.

În acest sens, Universitatea din Pitești va fi pregătită pentru lansarea de noi programe de studii de licență și masterat în limbi străine, programe care vizează atragerea studenților internaționali, atât din țările membre UE, cât și din țări terțe Uniunii Europene.

Deloc surprinzător, la acest program s-a înscris un număr record de cadre didactice și studenți, ceea ce arată că la Universitatea din Pitești au fost înțelese și asumate prioritățile politicilor naționale și internaționale privind internaționalizarea activităților universităților, condiție a succesului instituției pe piața educațională și a consolidării prestigiului național și internațional.

Universul Argesean

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Începând cu anul 2020, Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) a pus la dispoziția tuturor celor interesați, prin Punctul de contact unic electronic (PCUe), recunoașterea online a…

Ultimele postări

Începând cu anul 2020, Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) a pus la dispoziția tuturor celor interesați, prin Punctul de contact unic electronic (PCUe), recunoașterea online a…