Ingineria Proiectelor de Automobile (IPA) – FMT, Departamentul de Autovehicule și Transporturi

Anul universitar 2020 – 2021 a venit cu o noutate în ceea ce privește structura planului de învățământ din cadrul programului de licență Autovehicule Rutiere (AR) din Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești. Noutatea a constat în introducerea disciplinei cu titlul „Ingineria Proiectelor de Automobile – IPA”. Astfel, studenții AR sunt primii beneficiari ai acestui tip de activitate didactică, ce se bazează pe o abordare de tip project-based learning, cu interes direct în ancorarea proiectelor studențești la realitatea industrială.

Activitatea IPA are la bază formarea de echipe de 3 – 4 studenți care propun idei posibile de proiect și care vor dezvolta studii ce țin de următoarele aspecte: justificarea ideii alese, analiza critică a concurenței, dezvoltarea soluțiilor tehnice constructive bazate pe competențele și abilitățile dezvoltate pe parcursul anilor de studii. Privitor la evaluarea finală, o nouă premieră : studenții au avut posibilitatea să noteze proiectele colegilor prin accesarea unui chestionar în care se aprecia ideea proiectului, livrabilul proiectului, forma suportului prezentat, calitatea discursului și, nu în ultimul rând, calitatea răspunsurilor la întrebările profesorilor prezenți și a invitaților Renault Technologie Roumanie (RTR). S-a dovedit că acest exercițiu a fost de succes, studenții notând cu spirit obiectiv, notele studenților fiind foarte apropiate de cele ale profesorilor.

Apariția acestui proiect este o consecință a interacțiunii cu partenerul RTR, cu care departamentul Autovehicule și Transporturi are o cooperare deja recunoscută. Acum mai mulți ani, cu sprijinul RTR, a fost lansat masterul IPA, ce la Universitatea din Pitești se numește „Concepția si Managementul Proiectării Automobilului (CMPA)”.

Astfel, prin derularea acestui proiect, RTR a fost prezent la Universitatea din Pitești, domnii Nicolae Boicea și Ciprian Marinescu fiind de un real sprijin în discuțiile legate de proiectele studenților noștri. Colaborarea UPIT – RTR inițiată anul acesta în cadrul disciplinei IPA va fi dezvoltată și anul viitor.

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…