ro Română

Începuturile vieții urbane în Țara Românească (sec. XIII-XIV)

Profesorii și studenții de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității din Pitești în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung s-au întâlnit fizic în cadrul unui seminar cu tema Începuturile vieții urbane în Țara Românească (sec. XIII-XIV). Evenimentul a fost deschis și moderat de conf. univ.dr. Claudiu Neagoe; au mai luat cuvântul: viceprimarul Câmpulungului, Nicolae Zaharia și aistentul doctorand Ovidiu Udrescu.
Studenții au susținut lucrări pe teme interesante: toponimul Râmnic, cele mai vechi monumente istorice ale Piteștiului, statutul Piteștiului în sec. XIII-XIV, despre geneza orașului Lalelelor.

Evenimentul s-a desfășurat în sala muzeului municipal Câmpulung, miercuri, 16 martie. Au participat, de asemenea, membrii Cenaclului de Istorie ,,Gheorghe I.Brătianu”, profesori de istorie și elevi din Câmpulung.

Atena Jilavu, ALUMNI Jurnalism – UPIT

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…