Încep Atelierele de Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate – un parteneriat al specializării Jurnalism UNSTPB cu Guerilla Verde 

Sustainability News Lab, un proiect inovator axat pe îmbinarea jurnalismului, comunicării și sustenabilității, își anunță seria de ateliere Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică și anticipata competiție Sustainability Star Award. Seria de evenimente se adresează studenților la comunicare și jurnalism, profesioniștilor din domeniu, dar și publicului interesat de subiecte despre sustenabilitate.

 • Sustainability News Lab este o inițiativă a platformei de educație ecologică Guerrilla Verde și își propune să creeze un ecosistem care să împuternicească următoarea generație de comunicatori în domeniul sustenabilității și să inspire acțiuni transformative.
 • Proiectul este susținut de parteneri precum: Ambasada Franței, Institutul Francez, Ambasada Suediei din România, IKEA, Tetra Pak, Asociația Alucro, RespoDEEE, și instituții de învățământ superior din țară care facilitează interacțiunea cu studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București; Facultatea de Comunicare și Relații Publice – SNSPA București; Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism – Universitatea Ovidius Constanţa; Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Specializarea Jurnalism, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Centrul Universitar Pitești; Universitatea de Vest din Timișoara.

Workshop-ul Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică se desfășoară pe parcursul a trei etape:

În prima etapă, participanții vor dobândi o înțelegere solidă a unor teme selectate din domeniul sustenabilității, prin exemple practice din sfera operațiunilor sustenabile, economiei circulare, reciclării, și protejarea biodiversității, oferindu-le astfel o bază solidă pentru a aborda provocările sustenabilității. Doritorii se pot înscrie printr-un e-mail la contact@guerrillaverde.ro, la oricare dintre sesiunile prevăzute pentru această etapă, astfel: vineri, 20 octombrie, ora 14.00, workshop hybrid, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București; miercuri, 25 octombrie, ora 10.00, workshop online, GuerrillaVerde.ro; marți, 7 noiembrie, ora 11.30, workshop hybrid, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, București.

A doua etapă, din luna noiembrie, îi conduce pe participanți în lumea practică a cercetării și realizării de materiale (articole, eseuri, interviuri, reportaje video, scurtmetraje, materiale pentru blog) pe teme de sustenabilitate.

Etapa a treia este înscrierea la competiția Sustainability Star Award care își va anunța câștigătorii în luna decembrie, oferindu-le șansa de a-și împărtăși poveștile și de a concura pentru recunoașterea lor.

Detalii și program:

Workshop Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică

Descriere generală:

 • Etapa 1: Teorie – Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică (20 octombrie – 7 noiembrie 2023)
 • Etapa 2: Etapa Practică – Cercetare și Scriere de Articole/Eseuri (noiembrie 2023)
 • Etapa 3: Competiția pentru Sustainability Star Award (decembrie 2023)

Despre competiția Sustainability Star Award:

 • Deschisă tuturor participanților.
 • Contribuțiile sunt evaluate de către instituțiile partenere.
 • Vor fi premiate categoriile: Sustenabilitate (Best Sustainability Feature Article), Mediu (Most Impactful Environmental Essay), Comunitate (Community Environmental Spotlight), si premiul publicului (People’s Choice Sustainability Star), cititorii și publicul interesat de tema sustenabilitatii va avea oportunitatea de a explora și susține contribuțiile participanților.
 • Toate materialele rezultate vor fi publicate pe GuerrillaVerde.ro, iar materialele câștigătoare vor fi publicate in publicații de prestigiu.
 • Câștigătorii vor fi anunțați în luna decembrie.

Salvați datele:

 • 20 octombrie 2023: workshop hybrid, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București.
 • 25 octombrie 2023: webinar pentru toate facultățile partenere și părțile interesate la nivel national, GuerrillaVerde.ro
 • 7 noiembrie 2023: workshop hybrid, Facultatea de Comunicare și Relații Publice _ SNSPA, București.

Detalii și înscrieri la: http://WEBINAR Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică | Guerrilla Verde

Share

Te-ar putea interesa și

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…