Inaugurarea noului Paraclis Ortodox din Corpul Central al Universității Pitești

Universitatea din Pitești a inaugurat, duminică, 29 septembrie 2019, noul Paraclis Ortodox din Corpul Central (Târgul din Vale) prin slujba de sfințire săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și un important sobor de preoți și diaconi. 

”Un Paraclis Ortodox în care știința vine să se întâlnească în mod fericit, armonios cu credința noastră creștină, ortodoxă”, a spus Rectorul Universității din Pitești, conf.univ.dr.ing.Dumitru Chirleșan. La rândul său, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a mulțumit Rectorului UPIT, conducerii UPIT și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui Paraclis universitar. 

La eveniment au participat Rectorul Universității din Pitești, conf.univ.dr.ing.Dumitru CHIRLEȘAN, Președintele Senatului UPIT, prof.univ.dr.Mihaela DIACONU, Prorectorul UPIT pentru Relația cu Studenții, Absolvenții și Mediul Socio-Economic, conf.univ.dr.Adrian SĂMĂRESCU, Prorectorul UPIT pentru Calitatea Învățământului, prof.univ.dr.ing.Viorel NICOLAE, Decanul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte, conf.univ.dr.Constantin Augustus BĂRBULESCU, Directorul Departamentului de Teologie din cadrul UPIT, pr.lect.univ.dr. Gheorghe GÂRBEA, decani, profesori, studenți, dar și un grup de persoane cu deficiențe de auz și vorbire, coordonat de pr.conf.dr.Constantin ONU, Director de program al Masterului de cercetare a limbajului mimico-gestual în cadrul Universității Pitești. 

Noul Paraclis Ortodox al Universității din Pitești a fost amenajat în perioada februarie-septembrie 2019, având hramurile Întâmpinarea Domnului, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir și Sfântul Apostol Simon Zilotul. Paraclisul este împodobit cu mobilier bisericesc sculptat – executat de sculptorii Gheorghe Ursu din localitatea Cracăul Negru, Județul Neamț, respectiv Mihiș Viorel din localitatea Baba, Județul Maramureș – dar și cu obiecte de cult ortodoxe. Pictura bisericească a fost începută de echipa lect.univ.dr.Dorin Grecu de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității Pitești, și continuată de pictorul bisericesc Preot Ghețea Constantin, de la Parohia Frătici-Vîrsești, Protoieria Pitești, Județul Argeș.

Pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect, rectorul Universității Pitești a primit, din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, distincția eparhială ”Sf. Neagoe Vodă Basarab”.

Sursa:UPITMEDIA, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

 

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…