Universitatea din Pitești, prin Centrul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare (CCDI) și Centrul de Transfer Tehnologic (CTT), organizează marți, 19 noiembrie 2019, cu prilejul Zilei Cercetătorului și Proiectantului din România, Workshopul intitulat Îmbunătățirea performanțelor de cercetare prin participarea instituțiilor în consorții CDI în domeniile prioritare.
Evenimentul – organizat în parteneriat cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) – are ca obiectiv identificarea și valorificarea oportunităților de realizare a activităților de cercetare prin participarea organizațiilor de cercetare și a firmelor în consorții CDI.
Prima parte va fi consacrată prezentării activității de cercetare științifică în cadrul Universității din Pitești. În cea de-a doua parte vor avea loc discuții B2B în grupuri de lucru, în următoarele domenii prioritare: 1) Bioeconomie & Eco-nanotehnologii și materiale avansate & Patrimoniu și identitate culturală & Sănătate, 2) Energie, mediu și schimbări climatice & Tehnologia informației și a comunicațiilor, spațiu și securitate, 3) Tehnologii noi și emergente.
Participă delegații de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova și Universitatea din Pitești. Vor fi prezenți reprezentanți de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie București, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării Bucureşti, Institutul de Mecanica Solidelor – Academia Română, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI Rm. Vâlcea), Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești, Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti. Vor participa, totodată, reprezentanți de la un număr însemnat de firme din mediul socio-economic.
UEFISCDI va fi reprezentată de Andreea Dimitriu – Coordonator subprogram PNIII-Coordonator competiție – Proiecte complexe realizate în consorţii CDI și Cristina Şerbănică – expert UEFISCDI, proiect POCA Strategie CDI.
Workshopul are loc la Biblioteca UPIT, corp I, etaj 1, începând cu ora 9.30.
Coordonatori:
Prof. univ. dr. ing. Eduard Laurențiu NIȚU
Prorector UPIT pentru Cercetare Ştiinţifică şi Informatizare
Prof.dr.ch.Gabriela PLĂIAȘU
Director Centrul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare
Ș.l.dr.ing.Ana GAVRILUȚĂ
Director Centrul de Transfer Tehnologic