Erasmus Open Doors. Oportunitați pentru mobilități de studiu și practică în străinătate

Biroul Erasmus+ din cadrul Universității Pitești a organizat vineri, 15 martie 2019, evenimentul „Erasmus Open Doors” pentru studenții UPIT, prilej cu care au fost prezentate mobilitățile de studiu și de formare profesională (plasament) în universități și instituții partenere din țările Uniunii Europene și alte țări participante la program (Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Serbia și Turcia).

 

Vă încurajez să vă înscrieți la aceste mobilități de studiu și plasament (stagiu),  care constituie o experiență extraordinară, atât în plan profesional cât și personal”, a declarat coordonatorul Biroului Erasmus+, conf.univ.dr.ing. Elena Neagu.

 

În fața unei săli pline de studenți și profesori, echipa Biroului Erasmus+ din cadrul UPIT (Andreea Oneață, Ramona Alecu și Ana-Maria Nicolescu) a prezentat apoi istoricul și parcursul programului, oportunitățile de studiu și practică de specialitate în străinătate, pe care Universitatea din Pitești le oferă în fiecare an studenților, precum și testimoniale ale actualilor participanți la mobilități. Totodată, au fost prezentați studenților coordonatorii Erasmus+ din cadrul fiecărei facultăți a Universității din Pitești.

 

Faptul că Universitatea din Pitești oferă studenților săi oportunitatea de a realiza o perioadă de studiu sau un  stagiu de practică în străinătate constituie o șansă ce nu trebuie trecută cu vederea, atât pentru contribuția la performanța academică cât și pentru succesul inserției profesionale”, a precizatconf.univ.dr.Cristian Popescu, coordonator Erasmus+ în cadrul Departamentelor Științe ale Naturii, Ingineria Mediului și Științe Inginerești din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică.

 

La finalul prezentării, George Badea, AIESEC Pitești, a subliniat beneficiile pe care un stagiu Erasmus+ le aduce oricărui student interesat de perfecționare și interesul pe care recrutorii îl manifestă pentru absolvenții cu experiență practică mai bogată.

 

Pentru a beneficia de o mobilitate de studiu, candidații trebuie să fie înmatriculați în anul al II-lea, iar pentru practică de specialitate, se pot înscrie și studenții din anul I. Absolvenții pot beneficia de mobilități de plasament în primul an de la obținerea diplomei. Pe parcursul studiului/practicii în străinătate, studenții beneficiază de asistență și consiliere atât din partea instituției gazdă cât și din partea Biroului Erasmus+ al Universității din Pitești.

 

Dosarele de înscriere pentru următoarea selecție Erasmus+ pot fi depuse în perioada 25-29 martie 2019. Selecția va avea loc la nivel de facultate, între 1-5 Aprilie 2019, iar rezultatele vor fi anunțate în data de 8 aprilie 2019. Pe parcursul anului, însă, vor urma și alte sesiuni de selecție în funcție de locurile disponibile.

 

Pentru informații suplimentare:

Biroul Erasmus+

Rectorat, et.1, cam.50

Târgul din Vale 1, 110040, Pitești

www.upit.ro/international

international@upit.ro

Tel/Fax +40 348 453 333

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…